Tribuna
WhatsApp pregăteşte măsuri fără precedent! Unde ajung mesajele pe care le trimiţi
WhatsApp pregăteşte măsuri fără precedent! Unde ajung mesajele pe care le trimiţi

Ca să mai tempereze răspândirea informaţiilor false în aplicaţia de mesagerie, WhatsApp anunţă cea mai restrictivă măsură de până acum pentru utilizatori. 

Dacă până acum, fiecare utilizator putea distribui un mesaj către 5.120 de persoane, de acum încolo numărul persoanelor la care ajunge mesajul nu poate fi mai mare de 1.280. 

Compania deţinută de Facebook transmite că "leacul" împotriva ştirilor false a fost testat în India în urmă cu şase luni, în urma unor linșaje care au avut ca origine informații false distribuite pe grupurile de WhatsApp, potrivit BBC.

Restrângerea redistribuirii mesajelor urmează să fie aplicată de acum încolo în toată lumea. Niciun grup de WhatsApp nu va putea avea mai mult de 256 de membri, iar un utilizator va putea distribui un mesaj către cel mult 1.280 de persoane, față de 5.120, cât era posibil înainte de această măsură.
În ultima vreme, Facebook a fost intens criticată pentru că permite răspândirea informațiilor false, dar şi pentru că nu a luat mai multe măsuri care să mai domolească elanul ştirilor false. 
Autoritatea americană în domeniul concurenţei, Federal Trade Commission (FTC), a anunțat, zilele trecute, că intenţionează să aplice Facebook cea mai mare amendă din istoria sa, din cauza încălcării angajamentului pe care gigantul şi le-a luat în vederea protecţiei datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori, relatează The Associated Press, citată de digi24.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia