Tribuna
Vremea la jumătatea lui mai: cald şi destulă ploaie
Vremea la jumătatea lui mai: cald şi destulă ploaie
Chiar dacă nu am simţit primăvara aşa, ca la carte, iată că meteorologii ne dau veşti proaspete: vremea va fi al fel. Adică, pentru jumătatea lui mai, vom avea destul de cald ca să nu fie frig, destulă ploaie ca să nu îţi uiţi cumva umbrela acasă. Cei de la ţară spun „plouă-n mai, avem mălai”. Dar oare câţi mai aşteaptă ploaia ca să se facă mălaiu'?

Luni, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seară, când, pe arii restrânse, mai ales în zona de munte, se vor semnala averse de ploaie, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 24 grade, iar cele minime între 8 și 10 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros. Local se vor semnala averse de ploaie, însoțite și de descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină. Pe arii restrânse, mai ales la munte, cantitățile de apă vor putea depăși 15 l/mp și izolat 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, mai ales la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 23 grade, iar cele minime între 7 și 9 grade.

Miercuri, vremea se menține în general instabilă. Cerul va fi temporar noros, iar local, mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse de ploaie însoțite și de descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 24 grade, iar cele minime între 8 și 10 grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros. Local, se vor semnala averse de ploaie, însoțite și de descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 21 grade, iar cele minime între 8 și 10 grade.

În weekend,vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va prezenta înnorări temporare. Temporar se vor semnala averse de ploaie, însoțite și de descărcări electrice.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologii Nicolae Rusan şi Cristian Grecu, de la CMR Transilvania Sud Sibiu. (D.C.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA