logo
FITS
Vrei să faci un vin bun din struguri de Apold, dar nu ai cu ce să îi transporți? Vin ei la tine acasă, gratuit
Vrei să faci un vin bun din struguri de Apold, dar nu ai cu ce să îi transporți? Vin ei la tine acasă,  gratuit

Zice o vorbă care îi ironizează pe cei ce „botează” licoarea lui Bacchus că „vinul se mai face și din struguri”. Și mai zice o vorbă din Sibiu că vin precum cel din strugurii viilor de la Apold rar mai găsești. Vinurile de Apold fac parte din suita produselor locale de calitate, apreciate atât de sibieni, cât și de consumatorii din țară și străinătate, iar odată cu readucerea la viață a podgoriei de aici continuă și povestea unora dintre cele mai apreciate licori. 

De ce sunt mai buni strugurii din podgoria de la Apold? 

Unul dintre motive este ceața. Aceasta își face simțită prezența aici încă din lunile de vară (iulie - august), formează o peliculă de apă deasupra bobului, ceea ce creează o tensiune superficială, care nu permite evaporarea aromelor (ce sunt foarte volatile), în procesul de maturare a strugurilor. Aceste condiții specifice zonei duc la păstrarea unei acidități ridicate, care conferă vinurilor o fructozitate și o prospețime rar întâlnite în alte centre viticole.  

O altă particularitate a strugurilor de aici este faptul că terenul pe care este cultivată vița se află la o altitudine de 446 – 485 metri, față de nivelul mării, orientarea este sudică, solul fiind brun roșcat de pădure (regosoluri calcarice). PH-ul predominant slab acid spre neutru nu pune probleme de apariție a clorozei la vița de vie cultivată. 

Strugurii de la Apold vin la tine acasă, la un preț corect

Anul acesta strugurii din podgoria de la Apold se recoltează mai devreme. Reprezentanții societății, care administrează viile de aici și produc vinurile vândute sub marca Gorgandin, spun că datorită temperaturilor ridicate din primăvară și a ploilor abundente din vară, anul acesta se recoltează mai devreme. Indiferent de soi (Sauvignon Blanc, Traminer Aromatico, Pinot Grigio, Riesling Italian şi Muscat Ottonel), strugurii pentru vin costă 2,5 lei/kg, un preț corect, dacă ținem la calitate și luăm în considerare proprietățile deosebite ale acestora. Producătorul asigură transport gratuit până la domiciliul clienților care nu au posibilitatea să se deplaseze la Apold pentru a-și cumpăra strugurii, așa că lucrurile se simplifică simțitor.

Ce trebuie să faci pentru a obține un vin bun, cu proprietăți și arome deosebite?

Trebuie doar să puneți mâna pe telefon și să sunați pentru a comanda struguri de Apold la numerele de telefon 0737 770077 şi 0269 228111. Puteți comanda și scriind la adresa de e-mail: contact@gorgandin.ro

Și nu uitați: suntem ceea ce mâncăm și ce bem, așa că orice rabat de la calitate înseamnă rabat de la sănătate.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia