Tribuna
Violonistul Remus Azoiței revine la Sibiu pentru un concert alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Andra MARINESCU
1297 vizualizari
Violonistul Remus Azoiței revine la Sibiu pentru un concert alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Reputatul violinist Remus Azoiței revine la Sibiu joi, 8 februarie, pentru a interpreta Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 1 de Ludwig van Beethoven. Pe scena Sălii Thalia, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, se va afla József Horváth, dirijorul Operei Maghiare şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Programul serii va mai cuprinde Simfonia nr. 6 ”Patetica” în si minor, op. 74 de Piotr Ilici Ceaikovski. Evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.


Numit de către revista britanică "The Strad" un "virtuoz incurabil cu suflet si tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la opt ani cu orchestra simfonică din oraşul natal, Galaţi. După ce, în 1995, a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa lui Daniel Podlovschi, Remus Azoiţei obţine o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde are şansa să studieze cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman. De-a lungul timpului, a beneficiat şi de îndrumarea violonistului Bujor Prelipcean, Zakhar Bron sau Ivry Gitlis. În 2005, el a interpretat Dublul concert de Bach alături de violonistul Nigel Kennedy în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, concert preluat de către 19 posturi de radio şi televiziune din Europa, incluzând BBC, Arte şi Mezzo. În 2001, Remus Azoiţei a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. În 2007, a pus bazele Societăţii „Enescu” din Londra, fiind şi directorul artistic al acesteia. Remus Azoiţei cântă la o vioară Niccolo Gagliano creată în anul 1753.
József Horváth este dirijor al Operei Maghiare şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. A absolvit secţiile Dirijat cor şi Dirijat orchestră la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea maeştrilor Petre Sbârcea, Florentin Mihăescu, Cornel Groza şi Gheorghe Victor Dumănescu. József Horváth a fost iniţiatorul şi directorul artistic al festivalului comemorativ „Liszt 200”, organizat la Opera Maghiară din Cluj, în 2011, în cadrul căruia s-a dezvelit placa memorială pe clădirea fostei Redute, unde marele pianist a concertat în anii 1846 şi 1879. La Gala Premiilor Operelor Naţionale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”, pentru realizarea premierelor Samson şi Dalila, Werther, Lacul Lebedelor şi Nabucco, la cele două Opere din Cluj.


Unde se găsesc bilete?


Biletele pentru acest concert se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia, de luni până joi între orele 10-12 și 13-16. Preţul unui bilet este de 20 și 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Programul complet al stagiunii poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA