logo
FITS
Vineri și sâmbătă, zilele negre în care au loc cele mai multe accidente rutiere în județul Sibiu
Laura BUCIU
2098 vizualizari
Vineri și sâmbătă, zilele negre în care au loc cele mai multe accidente rutiere în județul Sibiu

Numărul de accidente rutiere grave a crescut, în județul Sibiu, în ultimul an, comparativ cu anul precedent. Deși procentual nu este mult, doar 6,52 la sută, acest lucru înseamnă, totșu, vieți pierdute și altele distruse. În mod real, creșterea numărului de accidente a însemnat 34 de persoane decedate, față de 31 anul trecut, și 193 de persoane rănite grav, față de 187 în anul precedent. Numărul accidentelor rutiere grave a crescut de la 184 la 196.

Principalele cauze ale producerii de accidente rutiere sunt: neadaptarea vitezei și viteza excesivă la volan, neacordarea de prioritate la pietoni și indisciplina pietonilor.

 

Zile fatidice

 

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au realizat un grafic în privința zilelor și orelor când au loc cele mai multe accidente rutiere pentru ca acțiunile de prevenire să se concentreze pe aceste intervale.

Astfel, s-a concluzionat că zilele de vineri și sâmbătă prezintă cel mai ridicat risc rutier în ceea ce privește numărul accidentelor rutiere, cât și a consecințelor lor.

Din punctul de vedere al intervalului orar, cele mai multe accidente s-au înregistrat în intervalul orar 14 – 22, interval în care, statistic, s-a demonstrat că au loc cele mai multe accidente rutiere cu victime.

 

Cele mai multe accidente grave, pe drumurile naționale

 

În privința locului unde au loc cele mai multe și mai grave accidente rutiere din județul Sibiu, drumurile naționale ocupă primuul loc. Au avut loc, în 2018, un număr de 149 de accidente rutiere grave, în care au murit 16 persoane, 76 au fost rănite grav și 186 au fost rănite ușor.

Pe locul al doilea se află municipiul Sibiu, unde au avut loc, în aceeași perioadă, 235 de accidente rutiere grave, în care au murit 9 persoane, 73 au fost rănite grav și 216 au fost rănite ușor. În Mediaș au avut loc 54 de accidente rutiere grave, nu au fost persoane decedate, dar 15 au fost rănite grav și 51 rănite ușor.

FOTO: Arhiva Tribuna

comentarii
1 comentarii

Bai ce pagina web de cacao aveti. Imi provoca chiar scarba cand vad ca apare acest adsense agresiv care asteapta un click . Totusi cred ca era mai bine sa apara vreo 3 adsense unul dupa altul pe urma vreo 5 butoane sa cumpar edita tiparita tribuna sau sa ma abonez inca 7-8 butoane de pe la trafficfactory iar pe urma aceite articole..... Frumos!!!!
Yo
24.03.2019 11:47
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia