logo
VIDEO: Un sibian de 40 de ani, printre persoanele decedate în accidentul de la graniţa dintre România şi Ungaria
VIDEO: Un sibian de 40 de ani, printre persoanele decedate în accidentul de la graniţa dintre România şi Ungaria

Un autocar românesc, care transporta 25 de persoane, a fost implicat, miercuri dimineața, într-un accident în lanț la granița României cu Ungaria, soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi. Toţi cei din autocar au scăpat cu viaţă, însă şoferul unui microbuz de marfă românesc a decedat. De altfel, acesta a fost singurul român dintre cele patru persoane care au decedat în accident. Bărbatul era din Sibiu şşi avea 40 de ani.

Potrivit informaţiilor actualizate şi publicate de către reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe pagina de Facebook a instituţiei, patru persoane, un român, un bulgar şi doi turci, au murit în urma accidentului din Ungaria, iar 12 au fost rănite, patru dintre acestea fiind în stare gravă.

Şoferul unui TIR care era staţionat ultimul în coloană pe banda de urgenţă a povestit că în paralel cu el, pe banda 1, a oprit un alt coleg pentru a-l întreba ceva, iar unul dintre microbuze a intrat în plin în autotrenul oprit neregulamentar. O altă dubiţă a lovit din spate, primul microbuz, iar autocarul şi celelalte două microbuze implicate în accident nu au mai putut evita impactul.

Sibianul care a decedat se afla la volanul unui microbuz de marfă, care, în impact, a fost strivit.

  • „Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară”, a transmis MAE într-un comunicat.

Se pare că accidentul a fost provocat din cauza a două microbuze care staţionau nesemnalizat pe banda a doua de mers, în urma unui accident survenit anterior. Şoferul autocarului, pe fondul vizibilităţii scăzute şi a condiţiilor meteo nefavorabile, a încercat să împiedice coliziunea cu cele două microbuze, dar nu a reuşit să evite impactul.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia