logo
VIDEO: Szombatfalvi Torok Francisc, la ultima prezentare în Colegiul Prefectural: „Niciodată nu am primit o comandă politică”
VIDEO: Szombatfalvi Torok Francisc, la ultima prezentare în Colegiul Prefectural: „Niciodată nu am primit o comandă politică”
© Razvan Negru

În ultimii 12 ani a prezentat peste 60 de lucrări în colegii prefecturale, din poziţia de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu. Niciuna dintre ele nu a fost seacă, ci presărată – pe ici, pe colo – cu glume, astfel că oricât de grav ar fi fost subiectul, Szombatfalvi Torok Francisc a reuşit să detensioneze situaţia. Miercuri, a fost ultima luare de poziţie în cadrul Colegiului Prefectural. Torok se pensionează. După ce a prezentat o situaţie privind munca la negru în judeţul Sibiu, şeful ITM a spus că i-a făcut o reală plăcere să participe la activităţile din Colegiu, dar are şi un regret: acela că niciodată un parlamentar din Sibiu nu l-a întrebat care este situaţia muncii în judeţ.

  • „Mă bucur că bunul Dumnezeu mi-a dat putere să particip şi la acest fel de activităţi ale Prefecturii. Am prezentat aproximativ 60 – 70 de lucrări în colegii prefecturale şi în comisia de dialog social. Am prezentat studii pe care le-am publicat inclusiv în editura Academiei Române, dar care ajunge în cercurile ştiinţifice şi nu în cercurile de execuţie. Aş dori să vă spun că niciodată, niciun parlamentar sibian nu m-a intrebat ce este în zona muncii. Din păcate acest lucru denotă faptul că interesul este scăzut pentru muncă. Banul nu se face fără muncă într-o societate cinstită, organizată. De aceea, am şi un anumit regret. Mi-a plăcut foarte mult că de câte ori am prezentat, cu glumele de rigoare, în acest colegiu prefectural, colegii mei m-au respectat prin atenţie şi lucrul acesta îmi spune ceva: că cei care conduc în judeţ, totuşi au interes pentru lucrurile de bază ale societăţii. Munca ar trebui să fie în centrul atenţiei”, a spus Szombatfalfvi Torok Francisc.

 

Fără „comandă politică”

 

Deşi a fost şef al ITM Sibiu atât în guvernări de stânga, cât şi în guvernări de dreapta, Torok a spus că niciodată nu a primit „comenzi politice”.

  • „De-a lungul carierei mele profesionale, aceşti 12 ani sunt doar o etapă. În paralel am lucrat în zona academică, zona universitară şi zona culturală. M-a bucurat întotdeauna să împart ceea ce mi-a dat Dumnezeu, fiindcă Dumezeu dacă a dat minte mai multă, putinţă mai multă şi funcţii nu a dat celui ce le foloseşte, ci a dat societăţii şi acelor cetăţeni care au nevoie de ajutor. Acest lucru m-a bucurat. Că am putut face toate acestea şi în marea majoritate a timpului am putut face asta, căci am avut o independenţă relativă. Aş dori să subliniez că niciodată, în cei 12 ani, nu am primit nicio comandă politică şi nimeni din judeţul Sibiu nu m-a împieditcat să îmi expun ideile. Lucrul acesta spune ceva: că în Sibiu există o efervescenţă mai altfel decât media pe ţară şi acest lucru trebuie onorat şi în continuare”, a mai spus Torok.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia