logo
VIDEO: Sirenele de alarmare au pornit miercuri în Sibiu
Andra MARINESCU
925 vizualizari
VIDEO: Sirenele de alarmare au pornit miercuri în Sibiu
© Răzvan NEGRU
Sirenele de alarmare publică s-au auzit miercuri în Sibiu. Exercițiul este desfășurat de IGSU lunar, pentru a testa și verifica sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.


Cele 34 de sirene din Sibiu au sunat între orele 10 - 11 și au semnificat alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei, compusă dintr-un sunet continuu, cu durata de două minute.
Cele mai întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia