logo
VIDEO. Sensei Adrian Mihai, seară de senzaţie la PRO TV. "Sfarmă Piatră" a făcut spectacol la "Românii au Talent"! Smiley: "Ferească Dumnezeu să-ţi dea un pumn!"
Rareș BIŢU
7307 vizualizari
VIDEO. Sensei Adrian Mihai, seară de senzaţie la PRO TV.

Sibianul Adrian Mihai a făcut spectacol la "Românii au Talent", demonstrând că, atunci când ambiţia întâlneşte munca, iar forţa concentrarea, performanţa nu cunoaşte limite. Fostul sportiv de performanţă a impresionat publicul, dar şi juriul concursului, "explicând" de ce i se spune "Sfarmă Piatră".

Antrenor de arte marţiale, Adrian Mihai a reuşit să facă o veritabilă demonstraţie de forţă, izbutind să spargă blocuri de BCA, ţigle sau chiar să rupă stinghii de lemn cu tibia, toate într-un interval de timp foarte scurt. 
La finalul demonstraţiei, un bolovan imens aşezat direct pe cutia toracică i-a fost spart cu un baros de zece kilograme de unul dintre elevii săi.  
"Ferească Dumnezeu să-ţi dea un pumn băiatul ăsta!", a exclamat Smiley în timpul spectacolului susţinut de Adrian Mihai. 

De-a lungul anilor, Adrian Mihai s-a remarcat prin competițiile la care a participat, dar și prin demonstrațiile inedite din show-urile de televiziune.
S-a clasat de două ori pe locul V mondial în stilul Ashihara, unul dintre cele mai dure stiluri de karate full contact. 


Sportul i-adevenit camarad pe viaţă încă de mic. Avea 7 ani când s-a apucat de atletism sub îndrumarea regretatului prof. Rei Mihai, iar apoi la vârsta de 14 ani a practicat la C.S. Electrica Sibiu, luptele libere, fiind antrenat de prof. Dumitru Ticulescu. La 16 ani a intrat într-un dojo de arte marţiale sub îndrumarea prof. Ioan Berghea. Kyokushin şi Ashihara Karate au fost primele artele marţiale dure şi pline de mistere care i-au modelat adolescenţa şi tinereţea. 


A luptat în toate stilurile de contact - Kyokushin, Ashihara, Whu shu sanda, Kickboxing, Daidujoku, Kyokushin Budokai, arte marţiale mixte, cucerind medalii peste medalii. S-a antrenat şi s-a specializat, colaborând cu instituţiile statului pentru pregătirea de luptă close combat, în stiluri de luptă special create pentru autoapărare gen Kraw Maga sau Aikijutsu. 

În urma antrenamentelor dure şi a experienţei acumulate în sutele de lupte la competiţii interne şi internaţionale, Adrian Mihai a colaborat intens cu Academia Forţelor Terestre. La  Cercul Militar a antrenat sute de studenţi ai academiei, cu mulţi dintre ei ajungând să execute demonstraţii la festivităţi importante de depunere a jurământului militar. 

Ca antrenor, a cucerit alături de elevii săi sute de medalii la competiţiile sportive de contact, în ultimii ani aducând rezultate remarcabile în binecunoscutul K-1 sau în artele marţiale mixte cu numele generic de UFC, unde sportivii de la Kudokai au reuşit să ajungă în finale de campionate mondiale sau europene şi să învingă sportivi din Rusia sau din alte ţări din fostul bloc estic unde sportul de contact înseamnă tradiţie respectată cu mândrie naţională. 

Adrian Mihai a apărut de multe ori în show-uri de televiziune şi emisiuni în direct la "Teo Show" (Pro TV), "Mircea Badea şi Invitaţii săi" (Antena 1), "Impact" (Prima TV), "Garantat Sută la Sută" (TVR 1). Regizorul Mihai Adrian Valentir a făcut lucrarea de licenţă printr-un film numit "Omul Nicovală”, difuzat la TVR 1.
Capabil să susțină 1,5 tone pe torace

  • ”Aceste demonstrații arată că artele marţiale, dincolo de tehnicile de luptă, sunt o practică de meditaţie care întăreşte sau mai bine zis căleşte mintea şi spiritul. Un practicant poate ajunge dincolo de limitele rezistenţei umane printr-o călire constantă a corpului care, prin analogie, este ca atunci când fierul ajunge oţel prin procese repetate de topire şi călire”, spune Adrian Mihai.

Supranumit și "Omul Nicovală" sau "Sfarmă Piatră", Adrian Mihai este printre puţinii oameni din lume care a demonstrat că poate suporta pe cutia toracică o presiune de peste 1,5 tone, performanţa fiind măsurată în direct la TVR 1 în anul 2002, când trei bolovani de râu i-au fost sparţi cu un baros de 10 kg pe cutia toracică. 

  • ”Adrian Mihai este un om ieşit din tipare, iar societatea are nevoie de aşa ceva pentru a dezmorți starea de confort şi comoditate a tinerilor”, spunea despre Adrian Mihai, generalul Ioan Dinu, într-o emisiune tv. 

În prezent, Adrian Mihai este om de afaceri şi antrenor de arte marţiale la unul dintre cele mai puternice cluburi de profil din ţară, Kudokai Sibiu. 


comentarii
1 comentarii

interesant
cr
25.02.2018 16:06
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia