Tribuna
VIDEO/ Protestul sibienilor s-a încheiat în faţa sediului PSD: "La mulţi ani cu executare!"
Liuba STARII
8676 vizualizari
VIDEO/ Protestul sibienilor s-a încheiat în faţa sediului PSD:
© Răzvan NEGRU

Ora 21.45: Manifestanţii au ajuns în faţa sediului PSD din centrul oraşului.

Aceştia scandează "PSD, ciuma roşie!", cântă imnul şi au ţinut un moment de reculegere pentru PSD. "La mulţi ani cu executare!", au mai urat protestatarii.

La final, protestatarii au avut şi un mesaj pentru jandarmi, "Jandarmeria, jos pălăria!".

Ora 21: Sibienii au ajuns în faţa casei lui Klaus Iohannis: "Iohannis, nu ceda, Sibiul e de partea ta!".

Ei intonează imnul României.

Ora 20.20: Circa 1.000 de manifestanţi sunt pe strada Rahovei şi se îndreaptă spre casa preşedintelui Klaus Iohannis, pe strada Bâlea. "Guvern de hoţi şi de mafioţi!", spun aceştia.

"Eu am venit pentru că mă simt deranjat de câteva lucruri, fiind un om care plăteşte taxele în această ţară. Vreau să îmi exprim nemulţumirea!", spune Ştefan, unul dintre manifestanţi.

Ora 20: Coloana de manifestanţi a ajuns pe Mihai Viteazu. Protestatarii îi încurajează şi pe cei care stau în balcoane să vină alături de ei, spunându-le că "Veniți cu noi, că vă fură și pe voi".

De la ferestre, oamenii care nu au ieşit în stradă îi susţin pe manifestanţi, fluturând steagul României şi ţinând pancarte în mâini: "Azi bolnav, dar nu-i nimic/ De la geam tot pot să strig", scria pe una din ele, ţinută de o mamă cu un copil în braţe.

Ora 19.35: Sunt peste 500 de oameni care scandează "La Mulți Ani, Liviule, îți urează străzile!", "Să vă fie frică, Sibiu se ridică!", "Uniţi suntem toată România!".

S-au oprit în faţa Tribunalului Sibiu şi strigă: "Nu cedați, sunteți apăraţi!"

ACTUALIZARE Ora 19.20

Manifestanţii au deschis şi o sticlă de şampanie, urându-i lui Dragnea "La mulţi ani" în închisoare.

Oamenii au pornit în marş pe strada Nicolae Bălcescu.

"Hai români, hai cu toți, să scapăm țara de hoți", "DNA, te vom apăra!" strigă protestatarii.

Pe strada Nicolae Bălcescu, numărul manifestanţilor s-a înmulţit şi a ajuns la 300.

"Am ieşit în stradă pentru că îşi cam bat joc de noi. Am venit să ne luptăm pentru ţara noastră. Eu cred că prin astfel de evenimente, prin proteste, ar trebui, teoretic, să schimbăm ceva, să tragem un semnal de alarmă. Dar suntem de atâta timp în stradă şi nu se schimbă mai nimic. Încă mai sperăm. Speranţă există", spun Veronica şi Andreea, două dintre participante.

Ştire iniţială

Sibienii au ieşit din nou în stradă joi seară, când s-au adunat în Piaţa Mare.
Peste 100 de oameni se bucură în aceste momente de sentinţa primită de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a primit trei ani şi şase luni de executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, unde e acuzat de instigare la abuz în serviciu.

"Ole, ole, s-a făcut justiţie!",  strigă aceştia.

Protestul sibienilor este avizat de Primăria Sibiu, între orele 18 - 22.

Manifestaţia "Protest şi marş cu privire la modificarea legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi efectele tergiversării Procesului Bombonica" se va desfăşura pe traseul Piaţa Mare - strada Nicolae Bălcescu - Piaţa Unirii - Calea Dumbrăvii - bulevardul Mihai Viteazu - sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre străzile Rahovei cu bulevardul Mihai Viteazu şi retur. Organizatorii spun că în situaţia în care la acţiune vor fi peste 5.000 de persoane, traseul se modifică şi participanţii la marş vor merge către strada Semaforului - strada Ştefan cel Mare - strada Bâlea - strada Constituţiei - strada Avram Iancu - Piaţa Mare.

 

 

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA