logo
VIDEO: Percheziţii acasă la Cioabă. Soţia regelui, dusă la audieri cu mascaţii. „O firmă a soţiei mele a cumpărat deşeuri de plumb de la Strehaia. Eu nu am treabă. M-am speriat când am văzut maimuţele la poartă!”
VIDEO: Percheziţii acasă la Cioabă. Soţia regelui, dusă la audieri cu mascaţii.   „O firmă a soţiei mele a cumpărat deşeuri de plumb de la Strehaia. Eu nu am treabă. M-am speriat când am văzut maimuţele la poartă!”

Aproape 30 de percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, în opt judeţe şi în Bucureşti, într-un caz de evaziune cu prejudiciu de peste 5 milioane de euro. De percheziţii este vizat şi regele Dorin Cioabă.

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a declarat că percheziţiile vizează inclusiv o firmă cu care a lucrat soţia sa. De altfel, Sighişoara Cioabă, soţia lui Dorin Cioabă, a ieşit, miercuri dimineaţa, din casă, însoţită de un echipaj de Poliţie. Aceasta nu a făcut declaraţii şi a urcat într-o maşină a IPJ Mehedinţi.

Potrivit lui Dorin Cioabă, soţia sa, Sighişoara, este vizată de percheziţiile poliţiştilor de la Mehedinţi şi va fi dusă la audieri.

  • „E vorba de o firmă cu care a lucrat soţia mea la Strehaia, am luat nişte marfă de la ei, îi verifică pe ăia şi au venit la noi. Eu nu am treabă, numai soţia. Soţia este învinuită că a colaborat cu aceşti oameni. Eu acum mă duc în calitatea mea de avocat, jurist să o apăr pe soţia mea. Nu am niciun fel de probleme”, a spus Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă a spus că poliţiştii nu au avut ce ridica din casa lui, pentru că firma este în faliment de zece ani.

Autointitulatul rege al romilor a adăugat că soţia lui a cumpărat de la firme din Strehaia deşeuri de plumb şi plumb, iar poliţiştii consideră că aceste vânzări şi cumpărări sunt fictive.

  • „Este vorba, în acest caz, de patru facturi în valoare de 20.000 de lei”, a afirmat Cioabă.

 

Circuitul banilor

 

Percheziţiile poliţiştilor au avut loc în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

 comentarii
3 comentarii

Si uite asa sa gasit cineva sa puna o pata urata orasului Sighisoara .
Politistul
13.09.2017 11:52
O furtuna intr-un pahar cu apa.Aceasta tiganie s-a facut ca sa se atraga atentia de la scandalul ce a inceput la DNA,legat de fostul securist Dragomir.Praf aruncat in ochii romanului de rand.
gogu
13.09.2017 12:56
Speram ca plumbul nu s-a folosit si la alte cele........
colt
13.09.2017 13:04
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia