logo
VIDEO. Părintele Necula, miilor de tineri la ITO Iaşi: "Închide iPhone-ul şi vorbeşte cu cel de lângă tine, lasă-l încolo de Whats App şi spune-i direct că-l iubeşti!"
Sorana MAIER
79250 vizualizari
VIDEO. Părintele Necula, miilor de tineri la ITO Iaşi:

Preotul sibian Constantin Necula le-a vorbit miilor de tineri prezenţi la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Iaşi, îndemnându-i să îşi întoarcă faţa către cei din jur, să renunţe la tehnologie când este vorba despre atenţia către cei din preajmă, să le arate iubire, căci ei "sunt o generaţie de mâini întinse, nu de spate lângă spate şi de nefaţă lângă nefaţă".

  • "Ce-i spune Mântuitorul tânărului este închide iPhone-ul şi vorbeşte cu cel de lângă tine, lasă-l încolo de Whats App şi spune-i direct că-l iubeşti, du-te la şcoală fără căşti în urechi şi mai ascultă dimineaţa păsările cum îţi cântă, întinde mâna colegului tău şi spune-i că el contează pentru tine! Căci sunteţi o generaţie de mâini întinse, nu de spate lângă spate şi de nefaţă lângă nefaţă. Şi, mai mult decât atât, FB înseamnă Forţa Bisericii, este sensul că ne vrea împreună, că ne vrea ai lui şi că pe măsură ce vom renunţa la acestea îl vom redescoperi pe el", a spus profesorul Constantin Necula.

Conferinţa a avut loc în incinta Grădinii Palas din Iași, tema fiind „Tânărul în căutarea libertății”, iar moderator a fost Daniel Buzdugan.
"Libertatea, ca Iubirea şi ca Raiul, nu răspune la întrebarea Ce?, ci la întrebarea Cine? Iar răspunsul este Hristos", le-a spus Constantin Necula.
Preotul Necula a vorbit despre temele actuale din dezbaterea publică, despre "ruperea tineretului în două, ca un păcat", adâugând că "uneori a ţine unit tineretul este mai de preţ decât a da dreptate tuturor dinozaurilor care cred că au dreptate întotdeauna".

 

"A rupe din slava ta pentru a te umple de slava lui Hristos este cel mai frumos exerciţiu al libertăţii"

 

După prelegerea de început, Necula a răspuns, timp de mai bine de două ore şi jumătate, întrebărilor venite de la zeci de tineri din public.
El i-a îndemnat să se roage inclusiv pentru cei care au probleme cu alcoolul, spunând că oamenii se recuperează prin iubire şi Biserica refuză să fie indiferentă. "Începeţi prin a-i iubi, nu prin a-i judeca", a spus Necula referitor la o întrebare din public pe tema persoanelor care sunt dependente de alcool.

  • "De fapt, cei îi spune Hristos tânărului ne spune nouă: întoarceţi-vă faţa către mine şi nu vă pierdeţi faţa. Este singurul care poate să vă dea obraz, care poate da demnitate feţei voastre şi bucurie feţei voastre. (...) Nu te uita la om după cele ce le are, ci la cele ce a renuţat pentru a fi alături de Hristos. A tăia din ale tale pentru a sta alături de Hristos, a rupe din slava ta pentru a te umple de slava lui Hristos este cel mai frumos exerciţiu al libertăţii", a fost mesajul preotului sibian.

ITO 2018 va fi la Sibiu


Peste 6.000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria dar și de pe continentul african s-a întâlnit zilele acestea în capitala Moldovei la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși 2017.
Sibiul va fi gazda Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi de anul viitor.

 

 comentarii
1 comentarii

ASA DA. IATA UN UN PARINTE CU FATA LA CHRISTOS. LA BISERICA INSA, ACOLO E CASA DOMNULUI, NU PE STADIOANE.
ANTICARCOTIME
10.09.2017 16:22
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia