Tribuna
VIDEO. Gurenii s-au luptat cu apele ce le ameninţau gospodăriile
VIDEO. Gurenii s-au luptat cu apele ce le ameninţau gospodăriile
Locuitorii din Gura Râului au avut, marţi seară, de înfruntat lupta cu natura. De la ora 19, ploile s-au înteţit, astfel că pârâurile Valea lui Roman şi Budu au crescut şi au ajuns pe străzile gurenilor.


Localnicii s-au mobilizat şi, alături de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gura Râului, au reuşit să împiedice apa să intre în case, împrejmuind curţile cu saci de nisip.
"Drumul spre Păltiniş a fost afectat. Au fost adevărate râuri pe străzile noastre. Au fost afectate culturi de fâneaţă, terenuri arabile, drumuri agricole. Şi acum unele tronsoane sunt impracticabile! Domnul Raed Arafat a fost zilele trecute pe la baraj şi ne-a felicitat pentru că nu am defrişat pădurile, pentru că dacă am fi făcut asta ar fi fost inundaţii de fiecare dată în zona noastră. Le mulţumesc tuturor gurenilor care au dat o mână de ajutor marţi seară, deşi poate nu erau afectate casele lor. Cu mic, cu mare, de la copii, la vârstnici, au aşezat sacii de nisip şi au cărat apa cum au putut, ca să fie bine. Au fost, însă, şi oameni care au stat în poartă şi au râs. Apa dădea să le intre în casă, dar ei au aşteptat să le-o înlăture ceilalţi. Din păcate, unul dintre ei se mobilizează mult mai bine când e vorba să frecventeze sălile tribunalelor decât atunci când ar trebui să îşi ajute semenii. Totuşi, astfel de personaje nu trebuie să umbrească omenia generală de care au dat dovadă gurenii de bună credinţă", spune Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului. (A. M.)

 

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia