Tribuna
Astra film
VIDEO. Dezastru în Grecia! Furtuni violente în Halkidiki: şase morţi, între care doi români. Bobiţă din Las Fierbinţi: "Am fost la un pas să o mierlim!"
Rareș BIŢU
1796 vizualizari
VIDEO. Dezastru în Grecia! Furtuni violente în Halkidiki: şase morţi, între care doi români. Bobiţă din Las Fierbinţi:

Grecia se confruntă în aceste zile cu fenomene meteo fără precedent, nordul ţării fiind cel mai afectat de furtuni extreme. Şase persoane, între care doi români,  o femeie şi un băiat de opt ani, au murit, în peninsula Halkidiki, după ce acoperişul unui local s-a prăbuşit peste ei.

Românii se aflau într-o tavernă din regiunea Nea Plagia când acoperişul clădirii a fost doborât de vânt. Un alt român a ajuns la spital însă viaţa nu îi este pusă în pericol, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Informația a apărut în presa elenă, care citează membri ai echipelor de intervenție. Autoritățile din Grecia nu au stabilit dacă este o legătură de rudenie între cei doi. Potrivit digi24, băiatul de opt ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost ridicat în aer de vânt şi izbit de un perete.


Alte sute de persoane au fost rănite şi au ajuns la cele mai apropiate spitale din zonă. Pompierii au primit sute de apeluri prin care localnicii anunţat că sunt drumuri blocate, clădiri şi maşini avariate, inundaţii  şi copaci smulşi de vijelie. Aceste fenomene extreme reprezintă primul test pe care noul guvern de la Atena îl are de trecut. Reprezentanţii protecţiei civile au declarat că este prima dată când Grecia traversează furtuni atât de violente, iar meteorologii avertizează că  acestea sunt neobişnuite pentru această perioadă a anului. 
Peninsula Halkidiki este preferată de mii de români care aleg să-şi petreacă vacanţa în Grecia. Între ei, şi cunoscutul actor din Las Fierbinţi, Mihai Bobonete. Aflat împreună cu familia şi câţiva prieteni în localitatea Sarti de pe braţul Sithonia,  acesta a descris pe facebook grozăvia prin care a trecut. 

  • "Ce sa va mai spui?
  • Nenorocire, asa ceva am mai vazut cu ochii mei, la Făcăieni prin 2000 si putin, cand impreuna cu finul meu, am fost luati pe sus de prima Tornada facuta publica de pe la noi.
  • Aici in Grecia am fost la un pas sa o mierlim, pentru ca tot insistam sa stam pe terasuca aia si sa vedem ce se aude ca un suierat asa... In ultima secunda ne-am ridicat si ne-am adapostit.
  • Horror a fost, vant cu peste 120km/h, ploaie extrema, copacii cazuti, acoperisuri smulse, garduri cazute, masini luate pe sus, plaja nici nu zici ca a fost...
  • Acum suntem bine, sa speram ca nu se intoarce", a scris Mihai Bobonete pe pagina lui de facebook. 

Nu doar Grecia este afectată în aceste zile de furtuni puternice, ci şi Italia unde ploile abundente, vântul şi grindina au făcut ravagii. 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia