logo
VIDEO: Călătoria cinematografică Astra Film Festival începe cu un film despre Sibiu
VIDEO: Călătoria cinematografică Astra Film Festival începe cu un film despre Sibiu

3, 2, 1... Începe cel mai aşteptat festival care promovează filmele documentare. În cadrul Galei de deschidere Astra Film Festival din 16 octombrie, ora 19, la Thalia, va avea loc şi premiera filmului "Sibiu 825", în prezenţa lui Astrid Fodor, primarul Sibiului, şi a Danielei Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Ce început poate fi mai potrivit pentru o călătorie cinematografică în jurul lumii decât cronica oraşului în care a luat fiinţă Astra Film? Filmul de deschidere a ediţiei 2017 prezintă povestea concentrată în 26 de minute a Sibiului, o poveste frumoasă şi dramatică deopotrivă, după cum spun organizatorii.


Sibiul, gazdă de aproape un sfert de veac


Astra Film Festival este de aproape un sfert de secol un eveniment găzduit de oraşul Sibiu, care a deschis apetitul de a privi, de a vedea lumea imediată, care ne apropie realităţile îndepartate prin intermediul filmelor. La ceas aniversar de 825 de ani de când oraşul Cibinium a fost atestat în documente (document ecleziastic emis de Papa Celestin al 3-lea, 1191), a venit timpul să ne îndreptăm privirea asupra istoriei acestui oraş prin filmul "Sibiu 825", care parcurge cele aproape nouă secole de existenţă, oprindu-se la câteva momente de cumpănă.

  • "În niciun caz filmul nu poate acoperi istoria veche de peste 825 de ani a oraşului în 26 de minute. Ceea ce am urmărit este să trezesc interesul faţă de bogata poveste a acestui spaţiu urban minunat, care s-a păstrat de sute de ani şi pe care îl iubim şi îl preţuim. E timpul să fie descoperit şi cunoscut de toţi!", spune regizorul Dumitru Budrala.

Filmul poate fi vizionat şi joi, 19 octombrie, la ora 18, la Auditorium, şi duminică, 22 octombrie, la ora 16, la Sala Thalia. 


comentarii
1 comentarii

Filmul asta nu trebuia sa fie oare gata anul trecut, primind bani de la primărița pentru anul 2016!?? Poate un control de la curtea de conturi nu ar strica
Fodorita
12.10.2017 22:46
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

jidvei

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia