logo
VIDEO. Anton Anton are strategie, dar nu-i ştie ţinta: "Nu pot să vă dau acum care este viziunea". Ministrul Energiei către un ziarist: "Eşti nesimţit!"
Rareș BIŢU
1731 vizualizari
VIDEO. Anton Anton are strategie, dar nu-i ştie ţinta:

Unde-a fost loc pentru alde Popa în guvern, cum să nu încapă şi nen-tu Anton Anton!? Dacă predecesorii au strălucit prin absenţe şi bâlbe, noul felcer instalat la căpătâiul Energiei pare hotărât să ia (t)aurul de coarne. Doar nişte ziarişti răi au dat să muşte, nepricepând că omul aparţine unei specii căreia încă i se mai pipăie regnul.

Altfel nu-mi explic cum au îndrăznit ziariştii să mi ţi-l întrebe tocmai pe ministrul Energiei ce atribuţii are la ministerul pe care-l conduce şi ce-i cu strategia energetică, în caz că România mai are aşa ceva. 
Nici nu vreau să ştiu cum ar fi reacţionat ministrul dacă răutăcioşii l-ar fi întrebat de certificatele verzi sau alte detalii aflate în sarcina mămăilor care vând ştevie până dă ştevia, siiigur că da.  
Invitat luni la conferinţa Power Summit 2018 organizată de Ziarul Financiar, Anton Anton, ministrul Energiei, a arătat ce detentă are ţandăra din dotare, încurcându-se în atribuţii, gaze din Marea Neagră şi ţinte energetice. Când un jurnalist l-a întrebat dacă măcar curentul electric ştie ce e, ministrul din Cabinetul Dăncilă putea să indice un locatar care iese din priză, de pildă, însă a preferat să arate că detenta din fraza precedentă e-n stare oricând să-şi îmbunăţăţească recordul. 
Concret, ministrul a fost invitat să vorbească despre strategia energetică pe care o elaborează şi pe care a prezentat-o la audierile din Parlament. A, pardon, ca să priceapă şi ministrul, repet pe limba lui: ministrul a fost invitat să vorbească despre strategia energetică care o elaborează şi care a prezentat-o la audierile din Parlament. 

  • „Acuma strategia se elaborează. Nu pot să vă dau acum care este viziunea, care este ţinta!”, a bâjbâit ministrul.

Au urmat negocierile cu investitorii chinezi în vederea construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. 

  • „De câţi ani se fac negocierile ăstea? No, foarte bine, atuncea de unde să vă dau eu un termen de finalizare?!”, a fost răspunsul ministrului.

Gazele din Marea Neagră şi destinaţia lor au pus la grea încercare răbdarea ministrului. Sau poate priceperea?

  • „Stop! Nu-mi puneţi mie în cârcă toată industria românească!”

Preţul de referinţă al gazelor naturale româneşti în funcţie de bursa din Austria au fost ditamai obrăznicia:

  • „Întrebaţi-l pe preşedintele Autorităţii care se ocupă de chestia asta! Nu ministerul se ocupă de preţul de referinţă şi de redevenţe!”, a parat ministrul. 

Următoarea coajă de banană aruncată în calea ministrului a fost numele noului director de la Petrom, companie la care ministerul Energiei este acţionar. Culmea, dar nişte curioşi deghizaţi în ziarişti chiar se aşteptau ca Anton Anton să aibă habar de noua conducere, dacă nu cu nume, măcar cu prenume, să ştie cine-i la hăţuri. Chiar şi aşa, ministrul Energiei  a părut convins că rezultatele vor fi bune. 

  • „Nu vă supăraţi pe mine că nu am reţinut exact cum o cheamă, dar ştiu că vine o altă doamnă. Am încredere în noua conducere a Petrom, nu văd de ce nu!”, a spus Anton.

De nicăieri, asupra greu încercatului, s-au năpustit nu una, nu două, ci toate cele cinci hidrocentrale oprite de pe Olt. Întrebat de ce Guvernul vrea să construiască unele noi şi ce are de gând cu cele cinci, Anton a demonstrat că să te naşti prost mai păţeşti, dar să mori prost e deja propria opţiune:

  • „Nu eu stabilesc care sunt hidrocentralele care sunt în funcţiune şi nu sunt în funcţiune! În niciun caz!”.

Când nimeni nu mai credea, iar prosopul era gata să fie aruncat, în ajutorul ministrului sare - cine credeţi? - tocmai listarea la bursă. Listare de care Anton pare c-a auzit, cum şi de Hidroelectrica pare că îşi amintea ceva, ca de o slăbănoagă cu ochelari şi coşuri din liceu. Mbine, "decât" de listarea Hidroelectrica la bursă n-a prea auzit, detaliile fiind şi aici buruienoase şi pline de scaieţi ca o tarla unde o familie de arici a rămas fără amici. Chiar dacă foştii miniştri de le Energie au ostenit vorbind despre listarea unui pachet de 10% din compania de stat, Anton a demonstrat că notorietăţii tocmai îi coace o idilă:

  • „Cred că pentru a ajunge la bursă, Hidro trebuie să devină atractivă, să mai pună carne pe ea, să se mai îngraşe niţel”. 

Rămas şi bouche bée, şi fără muniţie, un jurnalist a aflat, în final, că e "Un nesimţit!" Iar pentru asta n- a avut nevoie decât să-l întrebe de sclipitorul de le Energie dacă ştie măcar ce e ăla curent şi anume electric!  

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia