Tribuna
PNL
Viceprimar Sectorul 2: Bamboo a funcţionat cu bunăvoinţa fostelor autorităţi
Viceprimar Sectorul 2: Bamboo a funcţionat cu bunăvoinţa fostelor autorităţi

Clubul Bamboo nu avea toate actele în regulă pentru autorizație de funcționare, a declarat la Digi24 viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. „Cred că a funcționat și cu bunăvoința fostelor autorități”, a spus oficialul.

  • „Nu ştiu ce autorizaţie avea, ştiu ce autorizaţii nu avea. Nu avea autorizaţie de funcţionare şi nu avea autorizaţia de construire recepţionată, ăsta era şi unul dintre motivele pentru care nu o avea pe cea de funcţionare”, a declarat Dan Cristian Popescu. 

Viceprimarul Sectorului 2 a adăugat că Bamboo a fost amendat anul trecut pe acest motiv și urma să fie amendat din nou, pe aceleași motiv, următoarea etapă fiind suspendarea activității.  „Problema e că suspendarea este scriptică. Primăria nu are competenţă să continue demersurile. Atunci când activitatea e suspendată, ANAF-ul trebuie să vină să confişte încasările în perioada în care activitatea e suspendată”, a precizat viceprimarul.

  • „Avea un plan de acțiune la incendiu avizat la ISU. Aveau documentația depusă la noi pentru autorizație de funcționare, dar incompletă. Se prevalează de astfel de lucruri. Depun dosarul şi mai trag de timp. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi. Nu s-a ajuns la ei cu cei de la control”, a explicat viceprimarul.

Ministrul de Interne: Clubul Bamboo avea termen de obţinere a autorizaţiei de funcţionare până la 30 iunie 2017
Clubul Bamboo putea obţine autorizația de funcționare până la 30 iunie 2017, a declarat la Digi24 ministrul de interne, Carmen Dan, care a confirmat că au fost făcute mai multe controale la acest local, cel mai recent având loc în luna noiembrie a anului trecut.

 „Am făcut primele verificări privind autorizaţia clubului şi vom emite un punct de vedere”, a precizat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

  • „Răspunderea pentru funcţionare este exclusiv a beneficiarului şi, potrivit legii, exista un termen de obţinere a autorizaţiei (de funcţionare - n.r.) pentru 30 iunie 2017”, a mai declarat ministrul de Interne.

Dan susține că s-au făcut mai multe controale la clubul Bamboo începând din anul 2009, când a fost eliberat avizul de securitate la incendiu, iar controalele au fost intensificate după incendiul din clubul Colectiv din octombrie 2015.

 

Patronul Bamboo, suspect într-o crimă la comandă comisă la Bucureşti


Joshua Castellano, patronul celebrului club bucureştean Bamboo se află pe lista de suspecţi în cazul unui omor la comandă comis în anul 2004 asupra unui mafiot italian executat cu un glonţ în cap în Parcul Verdi din Capitală, potrivit anchetespeciale.ro. Poliţiştii Serviciului Omoruri nu au reuşit să probeze implicarea lui Castellano în condiţiile în care bărbatul care ar fi tras cu arma, un asasin profesionist, a fost arestat în Italia în cazul unei fraude în valoare de peste două milioane de dolari, iar autorităţile de la Roma au refuzat să permită anchetatorilor români audierea acestuia.
În primăvara lui 2004, în Parcul Verdi din Capitală a fost găsit cadavrul lui Alberto Ranaldi, un mafiot italian, membru al clanului La Camorra. Acesta fusese obligat, mai întâi, să-şi dea pantalonii jos, după care fusese împuşcat în cap, o singură dată, cu un pistol de calibru mic. Poliţiştii Serviciului Omoruri au declanşat o amplă anchetă şi au descoperit că italianul se ocupa în România de cămătărie, sub paravanul unei afaceri cu materiale de construcţii. Într-o primă fază, principalul suspect a fost Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru. Liderul intrlop român avea o relaţie strânsă cu Ranaldi oferindu-i acestuia protecţie pe teritoriul României. În schimb, mafiotul La Camorra i-a oferit lui Nuţu mai multe materiale de construcţii pe care acesta le-a folosit pentru a-şi ridica una dintre vilele pe care, la acea vreme, le deţinea în Bucureşti. Mergând pe firul anchetei, poliţiştii au înţeles repede că Nuţu Cămătaru nu avea motive să ordone asasinarea lui Ranaldi, iar acesta a fost exclus de pe lista de suspecţi.

Sunat de lângă magazinul familiei Castellano

Cercetările aveau însă să conducă spre unul dintre rivalii lui Ranaldi, omul de afaceri Giosue Castellano, zis Joshua, nepot al temutei Pupetta Maresca, prima femeie din istorie recunoscută drept capo di tutti capi de către mafia italiană. Conform surselor citate, anchetatorii s-au îndreptat spre familia Castellano pe motiv că Ranaldi s-ar fi recomandat tuturor cunoscuţilor săi ca fiind unchiul fraţilor Castellano. Cu ajutorul unui procuror italian delegat în România, poliţiştii au aflat că Alberto Ranaldi trimitea în Italia o parte din banii pe care-i câştiga în România. În acest context, a apărut şi o informaţie potrivit căreia acesta avea necazuri în ţara de origine după ce ar fi oprit pentru el o sumă mare de bani. La data la care s-a produs omorul, bărbatul a fost sunat de la un telefon public din Piaţa Dorobanţi, situat în imediata apropiere a magazinului Benvenutti, controlat de familia Castellano. Ca o coincidenţă ciudată, la zece ani de la comiterea crimei, cântăreaţa Antonia, fosta soţie a lui Vicenzo Castellano, nepot a lui Joshua, a semnat un contract de publicitate cu firma italienească Benvenutti, controlată de familia Castellano.

Misteriosul Uomo Bono, ucigaşul mafiei

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru AncheteSpeciale că, deşi Joshua era suspectat de implicare în moartea lui Ranaldi, acesta nu a fost niciodată audiat, în condiţiile în care, din economia anchetei lipsea o verigă foarte importantă: asasinul care l-a împuşcat pe mafiot. Câteva luni mai târziu, cu sprijinul unui procuror italian delegat în România, a fost stabilit şi principalul suspect, în persoana unui criminal profesionist. Cunoscut sub porecla Uomo Bono (n.r. Om Bun), acesta intrase în România cu o zi înaintea crimei şi părăsit teritoriul ţării noastre la scurt timp după comiterea faptei. Imediat, autorităţile de la Bucureşti au solicitat omologilor de la Roma identificarea şi prinderea bărbatului pentru ca acesta să poată fi audiat, însă italienii au refuzat ferm. Mai mult, aceştia au refuzat până şi sfaptul de a comunica numele real al bărbatului. Motivul ar fi fost acela că Uomo Bono era implicat în Italia într-un dosar de fraudă şi ar fi făcut un târg cu poliţiştii prin care urma să-i ajute să probeze vinovăţia unor suspecţi. Ca urmare, omorul la comandă a rămas, de zece ani, unul cu autor necunoscut, printre suspecţi numărându-se şi celebrul Joshua Castellano.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA