logo
Veşti bune pentru învăţământul sibian: notele din judeţ obţinute la Titularizare, peste media pe ţară
Andra MARINESCU
2064 vizualizari
Veşti bune pentru învăţământul sibian: notele din judeţ obţinute la Titularizare, peste media pe ţară
Marți au fost afișate primele note la examenul național de Titularizare. Niciun candidat nu a obținut nota 10 în județul Sibiu, cea mai mare medie aparținând medieșencei Ancuța Ibășfălean, care a activat ca educator la Grădinița cu program prelungit "Rază de Soare" din Mediaș timp de patru ani. Aceasta a primit nota 9.80 la examenul scris de Titularizare. Potrivit evidențelor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, 555 de candidați au susținut examenul de Titularizare, iar procentul de promovabilitate pe județ a fost de 82.88%, incluzând candidații care au obținut cel puțin nota 5.

Judeţul Sibiu s-a clasat peste media pe ţară la examenul de Titularizare, înregistrând un procent de 51,9% rată de promovare, respectiv candidaţi care au devenit titulari, cu cel puţin nota 7.
La nivel național, rezultatele examenului de titularizare arată că 47,40% dintre profesori au luat note peste 7, înainte de depunerea contestațiilor.
Cel mai ridicat procent de note peste 7 (interval 7 – 9,99) s-a înregistrat în judeţul Dolj (58,7%), iar cel mai scăzut în judeţul Caraș-Severin (30,04%).


9.80, cea mai mare notă din judeţ


Potrivit rezultatelor, cea mai mică notă din judeţul Sibiu este 1.60, iar cea mai mare 9.80, aparţinând medieşencei Ancuţa Ibășfălean, educator de patru ani la Grădiniţa "Rază de Soare" Mediaş. Înainte de a ajunge la catedră, a lucrat la o firmă din Mediaş, ca asistent manager. Implicându-se mulţi ani ca voluntar activ în cadrul Asociaţiei "Crucea Roşie" Mediaş, aceasta s-a apropiat de copii şi a decis să se înscrie la Facultatea de Învăţământ Primar şi Preşcolar, la Universitatea "Alma Mater" din Sibiu. Încă de când urma studiile aici, a lucrat ca eduactor necalificat la Grădiniţa "Rază de Soare" Mediaş. "M-am implicat încă din timpul studiilor, pentru că mi-am dorit mult să fiu alături de copii. Sunt voluntar activ la Crucea Roșie Mediaș. Am ieșit mult pe teren, am văzut neputință și sărăcie și m-am atașat mult de copii", spune Ancuţa Ibășfălean, care, la rândul ei, are două fetiţe, de şase şi nouă ani.
Pentru examenul de titularizare spune că s-a pregătit intens. Soţul i-a preluat sarcinile în casă şi, astfel, ea a putut să se dedice, în ultimele trei luni, 100% învăţatului.
Începând cu anul şcolar 2018 - 2019, spune că nu se va mai putea întoarce la copiii de la "Rază de Soare". Am fost patru ani aici. O să fiu nevoită să plec la o altă grădiniță din Mediaș. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor care m-au susținut și m-au învățat din experiența lor, în toată această perioadă. Am fost, împreună, o echipă faină. Îmi va fi tare greu să nu am copiii din anii anteriori lângă mine. În cartier, când îi văd, mă apucă plânsul când știu că din toamnă nu voi fi cu ei”, explică aceasta.


52 de candidaţi cu note între 9-9.99


Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, 95 de candidaţi au obţinut note sub 5, 101 au avut între 5 - 5.99, 70 între 6 - 6.99, 144 între 7 - 7.99, 91 între 8 - 8.99 şi 52 între 9 - 9.99.
În judeţul Sibiu au existat două centre de examen, la Liceul Teoretic "Constantin Noica" Sibiu şi Şcoala Gimnazială "Nicolae Iorga" Sibiu.
Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru a obţine un post de educator, în limba română.
La nivelul judeţului, au fost scoase la concurs 1494 de posturi și fracțiuni de posturi, dintre care 137 posturi titularizabile (pe perioadă nedeterminată).
Cei nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii şi miercuri, 18 iulie, până la ora 15, la sediul IŞJ Sibiu. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe titularizare.edu.ro în data de 24 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.
În data de 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

 

Rezultatele sunt publicate AICI


Revenim cu detalii

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia