logo
Vârstnicii au petrecut în avans Crăciunul, alături de studenții ULBS
Vârstnicii au petrecut în avans Crăciunul, alături de studenții ULBS
Sărbătorile de iarnă înseamnă o perioadă magică, când fiecare dintre noi crede în minuni și speră că viața lui se va schimba în mai bine. Crăciunul unește familii și le strânge la o masă festivă. Pentru persoanele vârstnice ce locuiesc în căminul de pe strada George Coșbuc nr. 20, echipa Universității "Lucian Blaga” a devenit o familie. Asta pentru că reprezentanții conducerii ULBS, alături de studenți și trei bucătari-șefi, au organizat miercuri, 13 decembrie, o nouă ediție a evenimentului "Parfum de Crăciun în fiecare cămin”.


 

Seara de miercuri a fost una specială pentru vârstnicii din căminul de pe strada Coșbuc nr. 20. Îmbrăcați elegant, entuziasmați și cu zâmbetul pe buze, invitații au ajuns la Cantina Studențească, nerăbdători să guste bucate delicioase pregătite special pentru ei.

Gazda evenimentului a fost conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct al ULBS. “Vă mulțumesc că ne-ați onorat cu prezența dumneavoastră în această seară. Sper că va fi o seară minunată atât pentru oaspeții noștri dragi, dar și pentru noi, cei care ne-am străduit să vă oferim această ocazie. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat, care ne-au fost alături, nu în ultimul rând studenților, care au fost extrem de implicați în această acțiune și fericiți că pot să vă ofere această seară minunată”, a spus aceasta.

Cinci ore de pregătire

Timp de cinci ore, studenții diferitelor facultăți, îndrumați de chefii renumiți din Sibiu, printre care Marius Rafa, Manuel Betto Percori și Emilian Vârlescu, au pregătit în bucătăria Cantinei Studențești un meniu special, compus din trei feluri. Astfel, bunicii s-au răsfățat cu supa cremă de legume cu crutoane, fleică de porc cu sos de prune și piure de păstărnac și s-au îndulcit cu mere copte cu sos de ciocolată.

”Am asistat la procesul de prepararea bucatelor, am aflat rețete noi și câteva secrete ale bucătarilor”, a spus Florina Oltean, studenta care a participat activ la organizarea cinei.

”Faptul că putem să ajutăm oamenii vârstnici să nu să se simtă singuri și să le aducem bucuria înainte de Crăciun m-a determinat să particip în organizarea acestui eveniment”, a povestit Ana, o altă studentă a ULBS.

”Este o seară specială, organizată cu mult suflet. În acest an m-am ocupat cu prăjitura. Eu provin dintr-o famile de bucătari, sunt bucătar în a cincea generație. Din mic copil am văzut cum familia mea gătea foarte des pentru evenimente caritabile. Acum a venit rândul meu să fac ceea ce au făcut ei”, a spus Manuel Betto Percori, bucătarul-șef.

Vârstnicii au apreciat efortul studenților și al organizatorilor și au mărturisit că s-au simțit ca acasă, în jurul familiei și oamenilor dragi, după cum au spus ei.

Liuba STARII

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
1 comentarii

alo, madame todericiu!! ce cautau studentii in bucatarie la matale? au dreptul? au analizele facute? dar deh...pentru putina imagine dupa vizitele pe la Cambodgia, aveai nevoie, erai in criza! existentiala!
bucatar
18.12.2017 15:04
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia