logo
Vara începe cu vreme de...vară: temperaturi ridicate şi averse de ploaie toată săptămâna
Dumitru CHISELIŢĂ
1797 vizualizari
Vara începe cu vreme de...vară: temperaturi ridicate şi averse de ploaie toată săptămâna
© Răzvan NEGRU
Finalul lui mai şi începutul lui iunie ne oferă, meteorologic vorbind, un început de vară cu temperaturi de...vară, ce pot ajunge până la 30 de grade. Totuşi e bine să nu renunţăm la umbrele, deoarece se anunţă şi ploi cu descărcări electrice.

Luni, vremea va fi caldă și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, mai ales în zona de munte. Local, la munte și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 29 grade, iar cele minime între 7 și 11 grade.

Marţi, vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil. Izolat, după-amiaza, la munte, vor fi condiții de averse de ploaie și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări izolate la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 grade, iar cele minime între 9 și 13 grade.

Miercuri, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil. Izolat, după-amiaza, la munte se vor semnala averse de ploaie și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări izolate la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 grade, iar cele minime între 10 și 13 grade.

Joi, vremea va fi deosebit caldă și ușor instabilă. Cerul va fi variabil temporar noros în orele amiezii, precum și în cursul serii. Local, în zonele montane și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 grade, iar cele minime între 11 și 14 grade.

 
În weekend, vremea va fi în general instabilă la începutul intervalului, apoi gradul de instabilitate se va diminua. Local, în zonele montane și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 grade în prima zi, apoi 21 și 26 grade, iar cele minime între 12 și 13 grade în prima zi, apoi 7 și 12 grade .

Prognoză realizată de meteorologi Ilie Mojic şi Eugen Mihuleț, de la Centrul meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia