Tribuna
Vaccinurile pentru bebeluşi lipsesc din nou
Vaccinurile pentru bebeluşi lipsesc din nou

Stocul de vaccinuri pentru bebeluşi s-a epuizat din nou. Medicilor le lipsesc din cabinete vaccinul Hepatic B pediatric şi Hexavalentul. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu spun că au anunţat acest fapt şi speră că vaccinurile vor ajunge la cei care au nevoie în scurt timp.

  • "Vaccinul Hepatic B pediatric, care trebuie administrat în Maternitatea din Sibiu, lipsește de la sfârșitul lunii decembrie. Vaccinul Hexavalent se administrează la 2, la 4 și la 11 luni, împotriva tetanosului, difteriei, tusei convulsive, lipsește din luna ianuarie", a declarat Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Părinţii care au bebeluşi s-au mai confruntat cu astfel de probleme şi au amânat vaccinul câteva luni, tocmai de aceea, agitaţia la cabinetele emdicale nu este foarte mare, ştiut fiind faptul că – deşi nu e cel mai bun caz – vaccinul poate fi făcut şi cu întârziere.

În prezent stocurile de vaccin împotriva tuberculozei și cel împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului sunt suficiente. Stocul de vaccin BCG (vaccin împotriva tuberculozei, administrat în maternitate, în primele 24 ore de viață) este suficient, fiind disponibile 9.500 de doze, iar stocul de vaccin ROR (vaccin rujeolic-rubeolic-oreion) este de 2.670 de doze.

FOTO: Arhiva Tribuna / Răzvan NEGRU






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA