logo
Urşii au vizitat Staţia Meteo de la Bâlea Lac
Dan FRÂNCU
2933 vizualizari
Urşii au vizitat Staţia Meteo de la Bâlea Lac

În ultima perioadă, se întâmplă tot mai des ca zonele locuite, în care oamenii îşi desfăşoară activitatea, să fie vizitate de urşi, animale sălbatice de talie mare, aflate, cel mai probabil, în căutare de hrană. 

Situaţiile în care urşii au fost întâlniţi în cartierele de locuit, pe şantiere sau în zone cu case de vacanţă, sunt deja destul de frecvente, iar judeţul Sibiu nu a fost deloc scutit de întâmplări de acest fel, unele ce puteau deveni destul de periculoase şi altele chiar uşor amuzante.
O astfel de întâmplare a fost şi cea de vineri noaptea, când mai multe exemplare bine făcute de urs (o ursoaică şi trei pui) au efectuat o incursiune în zona Cabanei Paltinu şi a Staţiei Meteo de la Bâlea Lac. Urşii nu avut o problemă în parcurgerea distanţei destul de mari din zona de pădure până în golul alpin, nici pentru faptul că la Bâlea Lac e iarnă de-a binelea, cu strat de zăpadă, şi se pare că nu i-a deranjat nici faptul că au fost fotografiaţi.
De altfel, se pare că vizitele urşilor în zona turistică Bâlea Lac – Bâlea Cascadă au devenit, din păcate, întâmplări obişnuite, fiecare eveniment de acest fel având urmări destul de serioase, prin stricăciunile produse agenţilor economici ce au activitate aici.
Reprezentantul uneia dintre societăţile ce deţine cabane în zonă ne-a mărturisit că urşii i-au cauzat, de mai multe ori, stricăciuni destul de mari, mai ales în zona magaziilor cu deşeuri. De asemenea, şi alţi comercianţi ori agenţi de turism au avut de suferit din aceeaşi cauză. Tocmai de aceea, oamenii ce îşi desfăşoară activitatea la Bâlea Lac – Bâlea Cascadă consideră că autorităţile responsabile trebuie să acorde o atenţie sporită situaţiei, înainte ca aceasta să devină una deosebit de gravă, cu victime umane.

 


comentarii
1 comentarii

Probabil sigur ursii care umbla sunt in cautare de hrana.
Daca nu sunt cumva membri #REZIST!
Chiar asa: nu aveau pancarte, drapele, vuvuzele si portavoci ca tot protestatarul spontan?
Ursulescu
23.11.2017 23:04
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia