logo
Urgențele de la Pediatrie, modernizate cu 6,78 milioane lei. Spații mai mari și echipamente medicale performante
Sorana MAIER
607 vizualizari
Urgențele de la Pediatrie, modernizate cu 6,78 milioane lei. Spații mai mari și echipamente medicale performante

Unitatea de primiri urgențe a Spitalului de Pediatrie din Sibiu va fi modernizată și dotată printr-un proiect de 6,78 milioane lei din fonduri europene.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor ,a semnat luni contractul prin care Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru extinderea și modernizarea Unității de primiri urgențe a Spitalului de Pediatrie care funcționează în clădirea de pe str. George Barițiu.

“Acesta este al optulea contract pe care Primăria Sibiu îl încheie pentru finanțarea din fonduri europene în actualul exercițiu financiar. Pe lângă investițiile din bugetul local, Spitalul de Pediatrie Sibiu se dezvoltă cu fonduri europene. În exercițiul financiar precedent am construit un centru de cercetare și telemedicină în bolile neurologice, iar acum extindem și dotăm Unitatea de primiri urgențe și vom moderniza Ambulatoriul Spitalului”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul semnat cu ADR Centru pentru modernizarea unității de primiri urgențe are o valoare de 6,78 milioane lei, finanțarea fiind alocată pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Proiectul prevede recompartimentarea și extinderea spațiului alocat primirii urgențelor la parterul clădirii, instalarea unui sistem de ventilație, climatizare și tratare a aerului, înlocuirea sistemului de distribuție a fluidelor medicale, amenajarea accesului în compartimentul de primiri urgențe și optimizarea acestuia pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Același proiect presupune și dotarea cu echipamente moderne care să asigure o diagnosticare rapidă și precisă. Compartimentul de Primiri Urgențe va avea propriu laborator de analize dotat cu aparatură performantă. În prezent analizele în Compartimentul Urgențe se efectuează pe aparate vechi și, din această cauză, sunt trimise de multe ori la Laboratorul de analize medicale a Spitalului care funcționează în altă locație, cea de pe strada Pompeiu Onofreiu. Acest compartiment va fi dotat cu o trusă specială de video-endoscopie utilizată pentru extragerea corpilor străini pe care copiii îi înghit accidental.

Un aparat performant pentru radiografii și examinări radioscopice (Roentgen) va permite investigarea radiografică, completată de cea fluoroscopică acolo unde este cazul, reducând astfel timpul de așteptare a pacienților și un microscop oftalmologic.

Următorul pas este realizarea proiectului tehnic și contractarea lucrărilor propriu-zise.

Primăria Sibiu a depus un al doilea proiect pentru modernizarea Spitalului de Pediatrie cu fonduri europene, acesta aflându-se în prezent în evaluare. Prin acesta se vor dota ambulatoriile de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL, oftalmologie, dar și a celor de endocrinologie și alergologie.

 

 

comentarii
1 comentarii

Felicitari, dl. doctor Banciu este cel mai bun manager din cati a avut spitalul in ultimii treizeci de ani.
Guvernatorul Transilvaniei
13.03.2019 07:15
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia