logo
Unirea Bucovinei cu România, omagiată de militari şi de Asociaţiunea ASTRA
Dumitru CHISELIŢĂ
578 vizualizari
Unirea Bucovinei cu România, omagiată de militari şi de Asociaţiunea ASTRA

Secţiunea Militară a Asociaţiunii ASTRA a organizat, recent, în Sala "Nicolae Pavelescu" din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" din Sibiu, manifestarea cultural-ştiinţifică "Unirea Bucovinei cu România - necesitate istorică pentru înfăptuirea statului naţional unitar român".

Evenimentul a fost moderat de comandantul Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană "Ioan Vodă", lt. col. Dan Gheondea şi a debutat cu un mic recital de poezie şi muzică, "Mesaje venite din adâncul istoriei în Anul Centenarului Marii Uniri", coordonat de profesorii Lidia Pircă şi Georgeta Luca.

Reamintirea Unirii Bucovinei cu România a fost realizată prin lucrările prezentate de prof. univ. dr. Dumitru Acu, preşedinte al Asociaţiunii  ASTRA - (ASTRA – promotoare activă a valorilor fundamentale de identitate şi unitate naţională a poporului român), prof. univ. dr.  Valeria Soroştineanu, de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul  Universităţii "Lucian Blaga” din Sibiu ("Bucovina – repere istorice semnificative până la Unirea cu România"), col. (r. prof. univ. dr. Mircea Cosma, preşedintele Secţiunii Militare a Asociaţiunii ASTRA ("Participarea Armatei Române la susţinerea şi consfinţirea Unirii Bucovinei cu România") şi cpt. Radu Negru, de la Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană "Ioan Vodă", secretarul Secţiunii Militare a ASTREI ("Personalităţi militare cu un rol important în conducerea Armatei Române pe frontul susţinerii şi îndeplinirii  misiunii nobile de unire a Bucovinei cu România")

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu”, Universitatea "Lucian Blaga” şi Colegiul Naţional "Octavian Goga” din Sibiu.

comentarii
1 comentarii

Bucovina ar trebui ,de asemeni, omagiata prin schimbarea denumirii judetului Suceava in Judetul Bucovina , iar orasul Campulung Moldovenesc sa revina la vechea lui denumire de CAMPULUG BUCOVINA !!
Bucovinenilor le vine sa intre in pamant cand aud ca sant facuti moldoveni ( niste tzarani !)
Clitocybe DeAlbata
04.12.2018 14:19
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia