logo
Unde găseşti cea mai ieftină benzină! Sistem de monitorizare a preţurilor la carburanţi, aprobat de Guvern
Rareș BIŢU
2097 vizualizari
Unde găseşti cea mai ieftină benzină! Sistem de monitorizare a preţurilor la carburanţi, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri înfiinţarea unui sistem care să monitorizeze, în timp real, preţurile carburanţilor. Platforma va fi similară Monitorului preţurilor în domeniul de retail alimentar, iar sistemul va ajuta şoferii să aleagă carburanţii auto cu cel mai bun raport preţ-calitate. 

 

  • “Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi, instrument similar Monitorului prețurilor în domeniul de retail alimentar, va conduce la transparentizarea pieței pentru consumatori, astfel încât aceștia să poată alege carburanții auto cu cel mai bun raport preț-calitate. Creșterea transparenței pentru consumatori ar putea accentua gradul de concurență pe piața comercializării cu amănuntul de carburanți auto, cu implicații benefice asupra prețului carburanților, dar și asupra calității acestora, serviciilor oferite în stațiile de distribuție a carburanților etc”, au transmis reprezentanţii Guvernului printr-un comunicat de presă. 

În vederea extinderii Monitorului prețurilor și în domeniul carburanților auto, se intenționează amendarea corespunzătoare a legii concurenței.

  • “Astfel, se va crea cadrul legal în baza căruia Consiliul Concurenței poate solicita date și informații companiilor active pe piață, ceea ce va permite autorității de concurență și monitorizarea activă a prețurilor practicate de companiile petroliere”, se mai arată în comunicat.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia