logo
FITS
ACTUALIZARE; Un român a murit după ce podul rutier de pe autostrada din Genova, Italia, s-a prăbușit. Cel puțin 35 oameni au murit
ACTUALIZARE; Un român a murit după ce podul rutier de pe autostrada din Genova, Italia, s-a prăbușit. Cel puțin 35 oameni au murit

ACTUALIZARE miercuri dimineața

Un român a fost identificat printre persoanele decedate după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia, în apropierea oraşului Genova, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care precizează că operaţiunile de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

ACTUALIZARE: Un nou bilanț arată că sunt cel puțin 35 de morți

Cel puţin 35 de persoane au murit după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, afirmă surse citate de cotidianul Corriere della Sera.

Potrivit bilanţului preliminar, alte 13 au fost rănite.

„În momentul prăbuşirii, pe pod erau 30-35 de vehicule", a declarat Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, a anunţat poliţia italiană, relatează postul BBC News, citat de Mediafax. Agenţia publică de ştiri ANSA relatează că mai multe persoane ar fi murit după ce câteva vehicule au fost zdrobite de bucăţile de pod căzute.

Primul bilanț anunțat de Ministerul italian de Interne arată că cel puţin unsprezece persoane au murit, iar alte cinci au fost grav rănite grav. Autorităţile italiene au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce echipele de intervenţie caută printre dărâmături.

Printre victime se numără şi un copil, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

O secţiune a podului Morandi, care trece pe deasupra unor centre comerciale, fabrici, locuinţe, linia feroviară Genova-Milano şi râul Polcevera, s-a prăbuşit marţi în jurul orei locale 11.30 (ora României, 12.30).

Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că pare să fie „o tragedie imensă”.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident. Podul care s-a prăbuşit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016.

Aproximativ zece vehicule, în care se aflau mai multe persoane, au fost afectate de prăbuşirea podului în cursul unei ploi torenţiale, relatează surse din cadrul serviciilor de urgenţă, citate de de ANSA.


comentarii
1 comentarii

Nu cumva a fost renovat in 2016 de celebra companie italiana care ne-a dat in primire "autostrada pe ape" din Marginimea Sibiului? Dupa ce statul i-a pus pe italieni sa repare pilonii deplasati ai partii suspendate din autostrada, macaronarii s-au suparat si au dat statul in judecata! Asta cata vreme autostrada era in garantie, la doar cateva luni de cand fusese inaugurata descoperindu-se vicii de proiectare si executie. Mi-e mila de italieni, dar, cand ma gandesc la romani, mi se frange inima.
Lucian
19.08.2018 15:50
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia