logo
Un elev din Sibiu merge în China, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică
Andra MARINESCU
7688 vizualizari
Un elev din Sibiu merge în China, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică
Raul Ioan Drăgoiu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" din Sibiu, va reprezenta România, alături de alți patru tineri din țară, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică ce se va desfășura în luna octombrie, în China. Elevul de la "Brukenthal" a făcut cinste Sibiului și anul trecut, la etapa aceleiași olimpiade, din India, de unde s-a întors cu medalia de bronz.


Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică s-a desfășurat la Gura Humorului, în județul Suceava. La această etapă au participat 138 de elevi, dintre care 91 de tineri au avut între 16 - 19 ani, iar 47 au avut până în 16 ani.
Lotul judeţului Sibiu a fost compus din trei elevi de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu, respectiv  Raul Ioan Drăgoiu din clasa a XII-a, Celina Maria Falotă  din clasa a X-a, Rareş Răhăian  din clasa a VIII-a, un elev de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, respectiv Rareş Cotenescu  din clasa a IX-a, şi o elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 8 Sibiu,  Maria-Roxana Băcilă, din clasa a VII-a.
Profesorul care i-a pregătit a fost Ioan Sorin Băcilă, de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu.
Elevii sibieni s-au întors acasă cu numeroase premii.
Raul Drăgoiu a obținut medalie de aur, o mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale și s-a calificat în lotul lărgit al României, după departajare, participând, alături de alți patru tineri, la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică, care se va desfășura în China, în această toamnă.
Apoi, Celina Maria Falotă a primit o medalie de bronz (seniori), Rareș Răhăian o medalie de bronz și calificare în lotul lărgit al României (juniori), iar Maria-Roxana Băcilă o mențiune de onoare (juniori). Între 5 - 9 februarie, tot la Gura Humorului, s-a desfășurat și selecția lotului restrâns al României.
 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia