Tribuna
Un bărbat din Ocna Sibiului, găsit beat la volan de două ori în 30 de minute. Sute de amenzi acordate în weekend șoferilor imprudenți
Un bărbat din Ocna Sibiului, găsit beat la volan de două ori în 30 de minute. Sute de amenzi acordate în weekend șoferilor imprudenți

Polițiștii rutieri din Sibiu au aplicat amenzi de aproape 100.000 de lei șoferilor imprudenți care au circulat pe șoselele județului în perioada 29 – 31 martie. Au fost constatate șase infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 52 de permise de conducere, retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost aplicat 435 de amenzi în valoare totală de 99.500 de lei.

Astfel, în 30 martie, în jurul orei 2.00, pe strada Dealului din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 46 de ani. În urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul lui a fost întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 23.20, pe raza localității Ocna Sibiului, polițiștii au identificat un sibian în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism, cu o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

În aceeași seară, în jurul orei 23.55, sibianul a fost depistat din nou la volan, pe DN 14, în localitatea Șura Mare,  de această dată pe numele său întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat.

Duminică, în jurul orei 1.30, în municipiul Sibiu, pe bulevardul Corneliu Coposu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 34 de ani. La controlul documentelor, bărbatul nu a prezentat nici un act, motivând că nu le are asupra sa. În urma verificării datelor personale oferite de către șofer, polițiștii au stabilit că acestea sunt false, bărbatul dându-se drept fratele său pentru a ascunde faptul că are dreptul de a conduce anulat. De asemenea, la testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.  În consecință, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, conducere sub influența alcoolului, respectiv fals privind identitatea.

Tot duminică, în jurul orei 16.30, polițiștii au testat alcoolscopic un bărbat în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, Merghindeal.

Întrucât testarea a rezultat într-o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.00, pe strada Barcianu din localitatea Rășinari, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer care conducea sub influența alcoolului.

Este vorba despre un localnic în vârstă de 27 de ani, având o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia