Tribuna
Un bărbat, ars de viu, o femeie a decedat şi fiul ei e în comă. Vinovat, un tânăr obişnuit să conducă beat
Ana Maria MĂTUŞOIU
18037 vizualizari
Un bărbat, ars de viu, o femeie a decedat şi fiul ei e în comă. Vinovat, un tânăr obişnuit să conducă beat
Doi oameni și-au pierdut viața, un copil de doar 9 ani se află în comă și alte trei persoane au fost rănite. Este bilanțul unui grav accident de circulație petrecut astăzi, la primele ore ale dimineții, în Șura Mare, pe DN 14. Viteza cu care circula și alcoolul pe care îl consumase, l-au făcut pe un tânăr de 20 de ani, care conducea un Ford, să pătrundă pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un alt autoturism, marca Dacia.

 

Imaginile de la locul accidentului sunt reprezentarea inconștienței. Șoferul de 20 de ani a dat dovadă de nesăbuință când s-a urcat băut la volan și mai grav e că acum se face vinovat de moartea a două persoane și rănirea a încă trei. Tânărul de 20 de ani, care conducea un autoturism marca Ford, a intrat cu viteză în curbă și a pătruns pe contrasens, lovind frontal o Dacie, condusă regulamentar, în jurul orei 7 dimineața. În urma impactului, Dacia a ajuns în șanț și a luat foc. „Conform primelor cercetări efectuate la fața locului, autoturismul Ford a intrat în coliziune frontală cu ansamblul auto format din autoturismul Dacia care tracta remorca. Ca urmare a accidentului, a rezultat decesul a două persoane, ocupanți ai autoturismului Dacia și vătămarea corporală a ocupanților celor două autoturisme”, a spus comisar șef Sandu Murariu, Serviciul Rutier Sibiu.

 

Urlete și scene de groază, la locul accidentului

 

Accidentul s-a soldat cu șase victime. Este vorba de șoferul de 20 de ani și încă un tânăr care se afla în aceeași mașină, un copil de 9 ani, tatăl acestuia și cele două persoane decedate, soră și frate. Toți patru erau ocupanți ai Daciei și locuiau în satul Mag. Femeia avea 31 de ani, era mama băiețelului, și intrase în stop cardio-respirator. Încercările paramedicilor de a o readuce la viață au fost în zadar, din păcate. În urma manevrelor de resuscitare, la care femeia nu a răspuns, medicii SMURD au fost nevoiți să declare decesul. Prin chinuri groaznice a trecut și șoferul Daciei, arzând de viu în mașină. Oamenii care locuiau în apropiere au spus că l-au auzit urlând, țipând după ajutor, dar mașina era cuprinsă de flăcări, care se extinseseră până la firele de curent, așa că bărbatul a sfârșit carbonizat. „Am auzit o bubuitură din casă. Când am ieșit, ardea focul până sus. Am ieșit repede cu furtunele și am dat pe foc. Din mașină striga băiatul <> A rămas în mașină, că n-am putut să oprim focul”, povestește Doina, o femeie care locuiește chiar lângă locul producerii accidentului. Incendiul a fost stins în cele din urmă de pompierii ISU Sibiu.

 

Copilul, dus direct în sala de operație

 

Copilul și cei trei bărbați au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Dintre aceștia, cel mai grav a fost băiețelul, fiind dus de medici direct în sala de operație. „În urma accidentului rutier petrecut duminică la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu au ajuns patru pacienți. Este vorba de trei bărbați cu vâste cuprinse între 20 și 29 de ani și un copil de 9 ani. Dintre cei patru, cel mai grav este copilul, care a fost diagnosticat cu ruptură de splină dilacerată, traumatism cranio-facial acut închis, contuzie pulmonară și fractură deschisă la gamba stângă. Copilul se află în sala de operație și este în comă indusă (sedat). Dintre ceilalți trei pacienți, unul a plecat cu recomand[ri, starea sa nefiind una gravă, iar ceilalți doi au rămas internați, unul în cadrul Secției Clinice Ortopedie cu fractură de femur și coloană lombară iar celăalt în cadrul Secției Clinice Chirurgie II, cu multiple traumatisme, contuzii pancreatice, hematom epicranian și traumatism toraco-abdominal cu hemoragie. Ambii sunt conștienți și sub atenta supraveghere a personalului medical”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu. În jurul prânzului, familiile celor morți în accident au venit la Morga din Sibiu să și ia rudele acasă. Unul dintre bărbați plângea în neștire, spunând că cei decedați sunt sora și fratele lui. „Aseară am vorbit ultima dată cu ei. O soră am avut și Dumnezeu mi-a luat-o. Nu mai pot de durere”, striga băbatul. Lângă el, o femeie își plângea rudele și spunea că cel vinovat pentru tragedie trebuie să plătească.

 

Vinovatul, vitezoman și „obișnuit” cu sancțiuni din partea Poliției

 

Cel care se face vinovat de producerea accidentului este Adrian Mușoaie, surse din cadrul Poliției Sibiu susținând că acesta nu se află la prima infracțiune. A obținut permisul de conducere în urmă cu mai puțin de doi ani, în iulie 2013, iar în octombrie 2013 și în august 2014 a fost identificat în trafic în timp ce conducea autoturismul sub influența alcoolului. În noiembrie 2014 a fost din nou sancționat pentru că a depășit neregulamentar, iar luna trecută a mai primit o sancțiune pentru că nu purta centura de siguranță.

Tânărul de 20 de ani este un pasionat al drifturilor cu mașina, după cum arată filmulețele postate de el pe internet. Acesta a fost filmat în timp ce făcea drifturi cu mașina, iar alături de unul dintre filmulețe, Adrian Mușoaie a scris următorul text: „Conduci prudent? Noi deja ne-am consolat. Niciunul dintre noi n-o să moară-n pat”, luat dintr-o melodie a unui cântăreț român de hip-hop. În cursul zilei de astăzi, tânărul și-a șters contul personal de Facebook.

 







comentarii
5 comentarii

pustache asta smecher... nu credeti ca trebuie impuscat?
nu.. nici eu.. ca ar fi prea usor pentru el...
Ciprian
10.05.2015 18:49
De ce s-a permis ca acest nenorocit sa mai primeasca inapoi carnetul dupa doua abateri atat de grave
genu
10.05.2015 19:56
Vreau introducerea pedepsei cu moartea in Romania.
cme
10.05.2015 20:37
Acest gunoi trebuie sa plateasca
gogu
11.05.2015 09:00
De vina este Politaiul care ia dat inapoi permisu dupe ce o fost suspendat tot din cauza Alcoolului...Spaga la noi face legea....
rao
11.05.2015 21:59
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA