Tribuna
Astra film
Ultimele zile pentru înscrieri la concursul de gătit gulaş, din Muzeul în Aer Liber
Ultimele zile pentru înscrieri la concursul de gătit gulaş, din Muzeul în Aer Liber
Dacă sunteți pasionați de gătit, nu mai stați pe gânduri și înscrieți-vă la concursul de preparat gulyás, la Muzeul ASTRA. Duminică, 30 iunie, este ultima zi de înscriere.


Competiția culinară face parte din programul ediției a X-a a  "Zilelor Hungarikum", care va avea loc în perioada 4-7 iulie. Evenimentul este organizat de Asociația HÍD - Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA.
Potrivit organizatorilor, deschiderea Festivalului, programată la Sala Thalia în data de 4 iulie, va aduce pe scenă Ansamblul Bekecs cu un spectacol deosebit de coregrafie și interpretare a dansului popular maghiar, iar vineri, 5 iulie, vor fi deschise mai multe expoziții atât indoor, cât și outdoor. De asemenea, la Pavilionul Multicultural al Muzeului Astra va fi prezentată lucrarea "Cărticica meseriei de bucătar. Cartea de bucate", tipărită la Cluj în 1695.
Sâmbătă, 6 iulie, se va desfășura concursul de gătit, cu trei categorii: gulyás tradițional, gulyás reinterpretat și orice preparat maghiar gătit la ceaun.
Eveimentul va continua duminică, 7 iulie, când zece chefi maghiari vor pregăti zece rețete originale ungurești cu ocazia celor zece ani de "Hungarikum" la Sibiu. "Gulyás, ciorbă de pește, marhapörkölt - tocăniță de vițel, birkapörkölt - tocăniță de berbecuț, lecsó și alte preparate vor putea fi degustate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Ca și la edițiile precedente  mai multe echipe din Ungaria, dar și din Serbia și Slovacia vor sosi la Sibiu, vor găti și se vor prezenta în cadrul târgului gastro-turistic maghiar", anunță organizatorii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia