logo
Ultimele zile de înscriere la Olimpiada de Meșteșuguri Artistice Tradiționale
Andra MARINESCU
390 vizualizari
Ultimele zile de înscriere la Olimpiada de Meșteșuguri Artistice Tradiționale
Vineri, 15 martie, este ultima zi în care elevii talentați din județul Sibiu se pot înscrie la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei de Meșteșuguri Artistice Tradiționale, faza județeană. Până în prezent, 50 de elevi s-au înscris.


Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale este un eveniment organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.  
Concursul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, iar ediția din acest an va avea loc în perioada 26-28 martie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Participanții trebuie să aibă între 6-18 ani, dexteritate tehnică şi simţ artistic propriu pentru stilul autentic și să provină din mediul rural, să fie membri ai cercurilor de profil de artă populară, din şcoli sau cluburile elevilor din mediul rural sau urban.
Potrivit organizatorilor, participanții vor fi selectați în prealabil la faza pe fiecare unitate de învăţământ, club sau palat al copiilor şi elevilor. Fiecare unitate școlară şi/sau conexă poate fi reprezentată de un număr de trei elevi selecţionaţi, în prealabil, la nivel de unitate şcolară şi/sau conexă – pentru unul din meşteşugurile tradiţionale. De asemenea, este de reținut faptul că un elev poate participa în cadrul concursului la o singură secţiune. Concursul constă în prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care concurentul le va desăvârşi în timpul competiției.
În cadrul Olimpiadei de anul trecut au participat 108 elevi din 119 înscrişi, din 33 unităţi şcolare, ateliere particulare, cluburi ale elevilor, reprezentând 12 localităţi din tot județul Sibiu.
Înscrieri se pot face până la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, strada Lucian Blaga nr.26, tel.0369/101202, fax. 0269/210817, e-mail: educativsb@gmail.com în atenţia insp. Daniela Muntean, sau la Muzeul ASTRA, Piaţa Mică, nr. 11, cod 550182, tel. 0756/085780, fax 0269/202411, e-mail: elena.gavan@muzeulastra.com, în atenţia  muzeografului Elena Găvan.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia