Tribuna
Ultima zi de înscrieri la Departamentul de Artã Teatralã
Ana Maria MĂTUŞOIU
2621 vizualizari
Ultima zi de înscrieri la Departamentul de Artã Teatralã
Tinerii care vor să se înscrie la Departamentul de Artă Teatrală (DAT) fin cadrul Facultăţii de Litere şi Arte mai au la dispoziţie doar ziua de astăzi pentru a-şi depune dosarele la una din cele patru linii de studii: două de licenţă şi alte două de masterat. Mâine, încep deja probele admiterii, transmit reprezentanţii DAT într-un comunicat de presă.

La studiile de licenţă Actorie studenţii au extraordinara şansă de a lucra la clasă cu actori importanţi ai Naţionalului sibian şi cu renumiţi regizori din domeniul artelor spectacolului naţional şi internaţional, astfel că orele practice se vor îmbina armonios cu cele teoretice. În timpul anilor de studiu, studenţii realizează spectacole care participă la cele mai importante festivaluri studenţeşti din ţară şi din lume. Tinerii care urmează studiile de licenţă la specializarea Teatrologie – Management Cultural învaţă încă din primul an tainele „bucătăriei” unui eveniment cultural în toată complexitatea lui, până în cele mai mici amănunte. Ei lucrează împreună cu studenţii de la Actorie ca asistenţi de proiect şi asistenţi de producţie, având totodată şansa participării ca voluntari la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, devenit în aproape un sfert de veac o adevărată turnantă în artele spectacolului din întreaga lume. Toate activităţile practice beneficiază de un important suport teoretic oferit de o echipă didactică de excepţie, printre care se numără profesorii George Banu (teoretician şi critic de talie mondială) şi Cristian Radu (fost Coordonator General al Programului Sibiu CCE 2007) sau Stela Matioc (cadru didactic asociat şi şefa serviciului care gestionează uriaşele fonduri alocate Culturii de Primăria Sibiu).
La studiile de masterat cu specializarea Arta interpretării caracterelor dramatice, studenţii îşi perfecţionează cunoştinţele şi experienţa acumulate în cei trei ani de licenţă şi au şansa realizării propriilor spectacole care se vor juca şi după ce termină cei doi ani de studii. Aici lucrează împreună cu importanţi regizori ai generaţiei tinere precum Bogdan Georgescu şi Eugen Jebeleanu. Cea de-a patra linie de studii, masteratul în Teoria şi practica managementului instituţiilor şi evenimentelor culturale, continuă la rândul ei perfecţionarea cunoştinţelor din timpul anilor de licenţă şi oferă posibilitatea integrării masteranzilor în echipa FITS, iar DAT oferă sprijin pentru conceperea, crearea şi dezvoltarea propriilor proiecte şi produse culturale, care reprezintă un start în cariera viitoare.
Examenele vor debuta vineri cu probele pentru actorie şi se vor încheia pe 29 iulie, odată cu confirmarea locurilor. Detalii despre Admiterea 2016 în domeniul Artelor Spectacolului pot fi găsite pe pagina de Facebook: Artă Teatrală Sibiu.
DAT Sibiu se apropie de aniversarea a două decenii de existenţă, timp în care a format şi susţinut generaţii de actori, critici de teatru şi manageri culturali, a participat cu studenţii la peste 100 de festivaluri de pe patru continente şi a luat zeci de premii şi distincţii.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA