logo
ULBS a ajuns la Sevilla
Andra MARINESCU
713 vizualizari
ULBS a ajuns la Sevilla
© Arhiva TRIBUNA
Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu participă, în perioada 12 - 15 septembrie, la cea de-a 29 a ediție a Conferinței și Expoziției Anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională. La evenimentul care are loc în Spania, la Sevilla, universitatea sibiană este reprezentată de rectorul ULBS, prof. univ. dr. Ioan BONDREA, împreună cu reprezentanți ai Departamentului de Relaţii Internaţioanale.


Organizat în premieră, sub egida Consiliului Național al Rectorilor din România, pavilionul "Study in Romania" este o inițiativă destinată internaționalizării învățământului superior românesc și este susținută prin portalul www.studyinromania.gov.ro.
La eveniment participă 21 de universități românești, împreună cu reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Educației Naționale, Agenției Naționale Erasmus, UEFISCDI, Ambasadei României în Regatul Spaniei, Federației Asociațiilor de Români din Europa, SUA și Canada (FADERE).
Din perspectiva delegației României, principalele obiective ale participării sunt reprezentate de creșterea vizibilității și atractivității României ca destinație de studii universitare. În plus, miercuri, 13 septembrie, reprezentanții ULBS dar și ai celorlalte universități românești s-au întâlnit cu comunitatea românească din Andaluzia, căreia i-a adresat invitația la dialog pe durata desfășurării reuniunii cu tema „Educație pentru viitor: întâlnirea mediului academic din România cu tinerii români din Spania”. Agenda reuniunii se va concentra pe următoarele teme de interes: situația tinerilor români din Spania în ceea ce privește studiile universitare, necesitatea adaptării ofertei de studii a universităților românești, importanța programelor de studii în limba română/spaniolă în parteneriat cu universități spaniole, relaționarea cu mediul de afaceri din Spania/ Andaluzia.
Conferința și Expoziția Anuală EAIE reunește peste 250 de expozanți și 5600 de participanți din 95 de țări, reprezentând cea mai importantă reuniune din Europa în domeniul internaționalizării educației și a doua la nivel global.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia