Tribuna
Astra film
Uite că cei cu catedralele vă fac spitale. Biserica Ortodoxă are 45 de centre medicale
32011 vizualizari
Da, moda e acum să vrei "spitale, nu catedrale", nu că lăcaşurile de cult s-ar construi din banii de la Sănătate în detrimentul spitalelor, clinicilor, dispensarelor ori altceva de genul, nu că bugetul de la Sănătate e muuuult mai consistent decât cel al Cultelor, ci doar aşa, să ne băgăm în seamă că suntem progresişti, tefelişti şi opănmainzi.

Ştie, vorba aia, o lume întreagă de pe reţele că noi, ăştia, ortodocşii, negăm orice pastilă, orice ste­toscop, suntem împotriva ştiinţei încă de la inventarea roţii, a locomotivei cu abur şi a magnetofoanelor cu auto-reverse, că doar de aia l-am ars pe rug pe Giordano Bruno şi l-am speriat de moarte pe Galileo Galilei. La fel cum avem mintea în Evul Mediu, de negăm şi orice act medical, de la prescrierea de algocalmine, vaccinări obligatorii, la intervenţiile laparoscopice. Şi că dăm bani pentru biserici şi catedrale în loc să punem 2-3 lei în cutia milei de la CNAS, ca să înlo­cuiască serverul ăla care merge mai mult nu la compensate. Plus că popii, de la volanul merţanelor aurite şi din altare, ne interzic cu desăvârşire să mergem să ne consultăm când suntem răciţi, obligându-ne să pupăm moaşte şi să bem apă sfinţită, asta doar cu condiţia să votăm PSD. Hai, că am glumit destul, gata!

Dar uite că multînjurata Biserică Ortodoxă face exact ce nu fac ăia răspunzători de a face spitale (nu catedrale). A înfiinţat/construit cel puţin 45 de aşezăminte... medi­cale, de la spitale la centre sociale, pe tot teritoriul ţării. La Sibiu, conform paginii Averea Bisericii, funcţio­nează Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulator, Centrul de Îngrijire si Asistenţă Socială la Domiciliu, şi Cabinetul Medical de Medicină de Familie "Christiana".

În plus, Episcopia Dunării de Jos coordonează în pre­zent construcţia unui spital oncologic pentru copii, pro­iect în care a reuşit să implice parteneri din ţară şi din Germania, în contextul în care, în România, avem 5.000 de copii bolnavi de cancer, iar 400-500 de noi cazuri sunt diagnosticate anual. La fel, anul acesta a ieşit prima promoţie de asis­tenţi medicali ai Colegiului Sfântul Nectarie din Bucu­reşti.

Noa, cum rămâne cu "vrem spitale, NU catedrale" şi religia care te ţine cu capul în Evul Mediu?

 

comentarii
13 comentarii

Absolut infect. Dar suficient cat sa ii tai abonamentul bunicii de la Tribuna. DEZABONARE. MERITATI FALIMENTUL cu astfel de materiale!
Jenant
12.07.2019 11:41
Pe noi nu ne intereseaza adevarul, vrem doar stiri negative despre Biserică. Dar și prin anii cincizeci cum era ?
Nu vrem să știm că prima școală românească a fost făcută de Biserică, cel mai vechi ziar e Telegraful român și nici cate scoli a facut Saguna.
Comenius
12.07.2019 12:26
Si daca o femeie ar dori sa faca avort intr-un asemenea spital, ar putea?
luli
12.07.2019 13:56
Pe banii statului se construieste o biserica la 3 zile inclusiv monstruozitatea de catedrala de sute de milioane de euro, in 30 de ani biserica a construit 45 de cabinete in toata tara. Si am si o intrebare, la centrele medicale ale bisricii ne putem trata pe gratis sau este pe bani? daca e pe bani e afacere nu binefacere.
dan
12.07.2019 14:28
Vrăjeală. Cele mai multe centre funcționează cu autorizații legale date de doamne ajută, adică să te ferească Dumnezeu. Personalul este prost pregătit iar dacă apelezi la serviciile lor medicale, participi la evaziunea fiscală. Să anunțați când unuol dintre episcopii bolnavi, eventual patriarhul Daniel, apelează la serviciile unui asemenea centru medical de specialitate al BOR. Toți pleacă în străinătate să se trateze. Restul este vrăjeală.
Cre?tinul turmentat
12.07.2019 14:55
cu banii pe care i-a papat BOR SRL de la stat pt contructia de biserici de la revolutie pana acum, aveam destule spitale
buna gluma
12.07.2019 19:22
Si pot sa ma duc la "spitalele" astea in calitate de asigurat, fara sa platesc nimic, ca la un spital de stat? Ca sa stabilim ce si cum din start
Marius
12.07.2019 21:21
Atat de mult le pasa de sanatate, incat au predicat impotriva vaccinului HPV acm cativa ani, la slujbele de duminica. Acel preot ar trebui sa aiba pe constiinta femei ucise de cancerul de col si familii distruse.
antivaccinisti
12.07.2019 22:49
1) Bugetul sanatatii e mai mare decat al cultelor ca aia de la sanatate sunt ocupati sa scoata pe toti din rahat cand au probleme. Probleme ce necesita aparatura multa, scumpa, consumabile a si niste idioti pe nume medici, asistenti medicali, infirmiere, brancardieri si altele/altii.
2) cam da... Aia care refuza vaccinarea sunt si cei ce se duc la pupat de vrajitoare/ghicitoare doneaza la biserica si au nevoie doar de "ajutorul domnului"
3) In Europa de Vest cam macar jumate din spitale/camine de batrani/adauga ce vrei tu sunt ale bisericii pentru ca aduc bani. Doar nu esti atat de ignorant sa crezi ca e pe gratis? :)) E tot pe bani. Banii vin de la CNAS ca in orice spital. Evident ca face si profit biserica (neimpozitat, eu platesc impozit daca vreau sa fac ce fac ei)
4) Idem punctul 3. Asistentii aia medicali platesc o taxa si dupa se duc sa faca concurenta medicilor (evident ca nu in practica medicala ci in omorat oameni prin incompetenta, nu e necesar sa ma credeti. O sa vedeti)
5) Ramane la fel biserica face un business ca are capital are teren si prostime destula sa le trimita clienti (da clienti, nu pacienti), nu plateste impozit, salarii mai mici ca doar lucrezi pentru cristi si na asta e viata.
6) nu am mentionat absolut nimic de cat costa sa faci o biserica si de unde vin banii aia si cat costa sa faci un centru de batrani sau un centru paleativ (adica o casa ceva mai mare pe vreo 2-3 etaje dar cu 50 de camere sau cate sunt, in cazul optimist). Nu mentionez alte n motive ca nu am timp/chef.
cri dar gri
12.07.2019 23:43
Triburi de postaci antibiserică: vorbiți și scrieți la fel ca cei din comunism, doar că vă numiți altfel. In multe feluri.
Cu toate lipsurile ei, Biserica face mai mult decât statul pentru oameni. Despre impozite... mai ușor cu critica: angajații ei platesc impozit pe salarii (minime, e drept), proprietatile ( nu locasurile de cult) sunt impozitate la fel, subventiile pentru spitale si asezaminte sunt fff puține (restul banilor vin din interior).
Felicitari TRIBUNA! Nu sunteti perfecți, dar nu sunteți infecți!
Cabronescu
13.07.2019 07:38
Celui care scrie de faptul ca preotii au predicat impotriva vaccinului HPV: Pai nu stiu ce-a fost in capul lor, dar au facut o fapta buna, fara sa-si dea seama. Exista un documentar si un studiu facut pe fetitele din tarile nordice vaccinate anti-HPV. Multe au ramas infertile, desi vaccinarea cu acel vaccin nu garanteaza mai nimic. E doar o teorie ca acel virus provoaca cancer la femei. Poti sa faci in continuare cancer de col uterin, chiar daca ti se administreaza acel vaccin. Hint: Nu orice produs tehno-biologic etichetat ca fiind "vaccin" actioneaza conform definitiei. In ziua de azi, nu se mai fac atatea verificari experimentale. Se obtin niste rezultate incurajatoare in fazele initiale de cercetare in laboratoare, iar aprobarea punerii pe piata se obtine prin influenta, pe baza renumelui companiei producatoare, etc. Una din comisiile de aprobare a medicamentelor si vaccinurilor straine care intrau pe piata din RO, si care la acea data era obligata sa efectueze propriile teste, punea stampila de aprobat in functie de cati bani/spagi primeau membrii. Sursa informatiei este un agent de vanzari al unei astfel de companii.
Flux
13.07.2019 20:21
@Flux: Citez dintr-un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii: "Cervical cancer is estimated to affect approximately 500 000 women each year, of whom 80% live in developing countries. Virtually all cervical cancer cases result from genital infection with human papillomavirus (HPV)". Asta pe lang alte tipuri de cancer pe care le provoaca, da? Sa continuam: "HPV was estimated to cause 100% of the almost 260 000 deaths from cervical cancer worldwide in 2005". "Both vaccines have demonstrated efficacy of over 90% against persistent infection due to genotypes 16 or 18 in women who received 3 doses of HPV vaccine." Intre timp au aparut vaccinuri mai eficiente, dar ar trebui sa fim multumiti si cu 90%, parerea mea.
antivaccinisti
14.07.2019 22:58
Dati si nume, sa verificam si noi daca intr.adevar aceste centre sunt operationale si la indemana oricui, si de asemenea orice articol publicat trebuie sa aiba sursa si autor, sau la coi se merge pe anonimat si cancan?
Alin
16.07.2019 13:44
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia