Tribuna
La Sibiu
Trufandalele costă şi 72 de bani
Alexandra CHEŞCU
2400 vizualizari
Trufandalele costă şi 72 de bani
Oricât ar părea de nerealist, cei 72 de bani sunt un preţ corect pentru un "mănunchi" de salată, ceapă verde, praz sau ridichi, însă, din păcate pentru portofelele noastre nu este vorba despre trufandalele gata crescute, ci despre cele aflate în seminţe, la pacheţel.

0,72 lei este cel mai mic preţ pe care l-am putea plăti pentru un pachet de seminţe. Plantate în grădina proprietate personală, în câmp sau în ghivecele de pe balcon, seminţele din po­veste, de sunt îngrijite cum trebuie, promit “culturi”, care ar face mândră orice bucătărie. Începând cu ridi­chile şi spanacul şi continuând cu roşiile de toate formele şi culorile, dovleceii, ardeii, vinetele, do­vlecii, castraveţii sau cu toate ierburile aromatice ce ne-ar putea sări în gând. De la cim­bru, cimbrişor, leuştean şi busuioc şi pâ­nă la oregano, rozmarin, mă­gheran sau mentă.
Cei câţiva bănuţi, însă, nu sunt singurul preţ la seminţele de legume, ierburi aromatice şi flori anuale, pentru că sumele plătibile pentru un pacheţel cu viitoarele făpturi de grădină variază de la 72 de bani, la 3,5 lei, însă pot fi cumpărate şi cu 2 lei.

Bulbi, butaşi şi pomi fructiferi

Plantele anuale şi legu­mele nu sunt singurele mi­nunăţii de primăvară, vară şi toamnă ce îşi pot găsi locul în straturile de pe lângă casă sau în ghivecele de pe balcon, pentru că bineveniţi în gră­dini sunt şi bulbii de crini, dalii, gladiole sau stânjenei, care pot fi cumpăraţi cu 3 - 12 lei la pachet sau la bucată cu aproape 2 lei, pentru amatorii de ceapă “inventându-se” arpagicul la kilogram cu 8,5 lei. Iar dacă există printre grădinari iubitori de trandafiri, aceştia pot fi achiziţionaţi la butaş, cu preţuri între 5,5 şi 8,5 lei, viţa-de-vie vânzându-se cu 7,5 - 9 lei butaşul.
Şi pentru că pomii fructiferi constituie pasiunea multora dintre sibieni, de la marile magazine se pot cumpăra meri, vişini, pruni sau caişi, cu 13 sau 18 lei copăcelul. Şi dacă există printre noi amatori de ciuperci, ei îşi pot produce propriile “doamne cu pălărie” comestibilă, achiziţionând o cutie cultură de ciuperci, la 22 lei.

Înierbaţi şi cu ghivece biodegradabile

Indiferent că se găsesc la pungă, sac ori cutie de carton, seminţele de gazon şi-au găsit loc pe toate rafturile, la preţuri prietenoase pentru toată lumea - 13-40 lei. Cam la fel cum se întâmplă cu pământul de 10 litri, la 8 lei sau pământul de flori la 40 de litri care costă 35 lei.
Şi pentru că toate răsa­durile trebuie să crească în ceva, pentru ele s-au inventat ghivecele biodegradabile mai comode, cu 11 lei setul de 12 bucăţi sau cele din plastic de şase bucăţi la 4 lei. Cei care au răsaduri multe de pus şi n-au recipiente, pot opta pentru ghivecele din plastic la 6 lei, care sunt în seturi de câte 20 de bucăţi.






comentarii
3 comentarii

bine ca ati precizat si locul de unde pot fi cumparate :(
SB
11.03.2015 12:29
la carrefour gasesti daca
gradinar
11.03.2015 21:24
Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
corina
11.03.2015 22:02
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA