logo
Tronsonul de autostradă Sibiu - Boița, un „fruct oprit” pentru locuitorii din Tălmaciu. 9,7 milioane de euro/km! Fără TVA
Laura BUCIU
4323 vizualizari
Tronsonul de autostradă Sibiu - Boița, un „fruct oprit” pentru locuitorii din Tălmaciu. 9,7 milioane de euro/km! Fără TVA

Chiar dacă trece pe teritoriul orașului Tălmaciu, tronsonul de autostradă Sibiu-Boița nu va avea bretea de acces în această zonă. Practic, tălmăcenii, la fel ca și șoferii care vin din Cisnădie, Sadu, Râu Sadului vor fi nevoiți să coboare dincolo de Boița pentru a intra pe Autostrada Sibiu – Pitești.

  • "Autostrada aceasta va fi un câştig foarte mare pentru regiune şi pentrru ţară, iar noi aşteptăm de foarte mulţi ani realizarea sa. Totuşi, consider că pentru locuitorii Tălmaciului, pentru cei din Cisnădie, Sadu sau Râu Sadului, o bretea de urcare/coborâre la autostradă, executată în zona Tălmaciu – Sadu, ar fi mult mai nimerită decât accesul care este prevăzut dincolo de Boiţa. Cred că toţi şoferii ar fi mult mai bucuroşi să ajungă la autostradă înainte de a fi nevoiţi să traverseze mare parte din Tălmaciu şi să parcurgă drumul până la Boiţa”, a declarat, pentru Tribuna, Nicolae Petru Basarabă, primarul orașului Tălmaciu.

Speranța moare ultima

Primarul Tălmaciului a comunicat punctul său de vedere la București și are speranța că lucrurile se vor rezolva și că va exista bretea de acces spre și dinspre Autostrada Sibiu – Pitești.

  • „Am comunicat acest punct de vedere celor de la Bucureşti şi încă mai am speranţa că se va găsi o soluţie în acest sens. În rest, nu mai pot decât să-mi exprim satisfacţia că, după foarte mulţi ani, demersurile au ajuns, se pare, într-un stadiu firesc şi vreau să-i felicit pe cei ce au manageriat, în ultima perioadă, această chestiune”, a mai spus primarul.

Informația privind câștigătorul licitației pentru tronsonul Sibiu – Boița nu a fost comunicată

Primarul Tălmaciului, Nicolae Petru Basarabă, și cel de la Boița, Nicolae Mohor, au declarat că nu au fost comunicate detaliile privind câștigătorul licitației pentru tronsonul de drum rapid care trece prin localitățile pe care le conduc.

  • „Am auzit că s-ar fi încheiat licitaţia pentru execuţia şi proiectarea lotului de autostradă Sibiu – Piteşti ce trece prin zona noastră, dar până astăzi (miercuri – n.r.), la registratura Primăriei Tălmaciu nu a sosit nicio comunicare oficială referitoare la această chestiune. Dacă informaţia este una oficială, nu pot decât să mă bucur şi cred că la fel vor face toţi cetăţenii din această parte a judeţului şi nu numai”, a spus Basarabă.

La rândul său, Nicolae Mohor, primarul din Boița, a spus că lucrurile care țin de autoritatea locală au fost rezolvate, acum fiind rândul CNAIR să facă ceea ce ține de companie.

  • „Noi am rezolvat ce aveam de rezolvat. Am aflat că s-a stabilit câștigătorul licitației. Cu toții avem nevoie de această autostradă de „ieri”. Sper să se rezolve totul și să se înceapă lucrările”, a spus primarul din Boița.

Câștigătorul anunțat de Minister și CNAIR

Ministerul Transporturilor (MT) a anunțat, săptămâna trecută, că a fost desemnat câștigătorul lotului 1 Boița – Sibiu, parte integrantă a autostrăzii Sibiu - Pitești, iar documentația aferentă lotului 4 Curtea de Argeș – Tigveni a fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice - ANAP.
CNAIR a desemnat câștigătorul contractului de proiectare și execuție ca fiind Porr Construct SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612,64 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 129 de milioane de euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane de euro fără TVA.

Foto: Arhivă

comentarii
9 comentarii

Nu va amagiti.Autostrada nu se va construi curand ,chiar niciodata. Daca iese Dragnea Presedintele Romaniei(in cele doua mandate -deci nimim 8 ani) Moldova si Tara Romaneasca trebuie tinute in saracie, deoarece de acolo vin voturile, de la cei saraci si disperati.In Romania se traieste BINE pentru cat se munceste, asa ca toata lumea va fi multumita, iar cine vrea mai mult, la lucru prin Europa sau la emigrat prin America, Canada, desi si pe acolo se impute branza( o locuinta decenta minim 1milion de dolari ,asa ca chiria e de baza-cam 2000 dolari pe un apartament de trei camere cum se clasifica in Romania).Banii se vor gasi tot mai greu ,deoarece bancile nu vor risca la fluctuatiile politice la nivel mondial.Aici nu e cazul de critica la adresa politicienilor-TOTI VOR SA RAMANA LA CIOLANUL CEL MARE(ADICA LA BUGETUL TARII) ca de acolo banul vine sigur.
ION
13.03.2019 18:43
Ioane, ți-ai scrântit ultimul neuron disponibil.
Tu vrei să spui că săracii din Moldova și Oltenia nu-l mai votează pe Dragnea dacă le-ar ridica nivelul de trai? Whaaat? Ești prost sau ce?
Așa gândiți voi, tefeliști îmbuibați? Adică dacă unul vine și vă dă măriri de salarii, reduceri de taxe etc...etc... voi votați cu celălalt fiindcă primul v-a scos din sărăcie? Whaaaat???!!!
V-a dresat bine Băsăul cu tăierile lui de 25%, nu vă mai reveniți nici astăzi. Chiar v-a ciuruit amărâților.
Gelu ipingelu
13.03.2019 21:20
Zi ION si trage apa la fel cum trebuie trasa dupa toti rahatii astia PNL-isto / USR-isto / #Rezistenti.
Niste trepanati stalinisto-neonazisti. Sunt pasnic din fire, dar astia ma aduc in starea in care i-as bate non-stop, pana le vine mintea la cap si chestia e ca nu sunt vre-o floricica la cele peste 100 kg de om tanar sportiv de performanta. Doamne fereste, mai bine ma calmez ca daca ma prinde vre-unul in toane proaste ajung la stirile de la ora 17:00.
Zici ca le-a luat Dumnezeu mintile si nu mai gandesc decat prin Twiter, Facebook sau Instagram.
Bai idiotilor, tara asta inseamna si altceva, nu numai voi si opiniile voastre exista, viermi ordinari!!!!!
14.03.2019 09:17
PSD-istilor, v-a trimis stăpânul la înjurături? Vin alegerile si v-o furaţi grav, ticalosilor!!
Eu
14.03.2019 09:31
Puie Msd !!!
MiniME
14.03.2019 18:26
Cu parere de rau o spun dar-- ION are dreptate -- Lucrurile in Ro merg prost si asta datorita faptului ca economia romaneasca a fost distrusa -- agricultura o fac strainii si padurile chelite -- iar banii au curs in buzunarele ticalosilor tradatorilor de neam si tara -- Iar daca se face ceva in ro se face de mintuiala si se spoieste peste tot ca sa arate -frumos - pentru putina vreme - Lipseste -PATRIOTISMUL- dragostea de neam si tara -- asta a distrus si va disrtuge Romania -- E timpul ca Romanii sa se trezeasca odata -- Votati RADU MORARU- independent!!!!-- Hai sa incercam si pe acest om --cine stie ?? se va misca ceva in sens pozitiv si in tara noastra
mike
14.03.2019 19:25
DA, E NECESARA O BRETEA PE DRUMUL SADULUI, numai ca asta intra la cheltuieli neprevazute sau e necesara un nou proiect tehnic și proiectare și licitație și contestații tipice guvernării PSD...și poate 2029 avem autostrada
gica
15.03.2019 19:12
Nu va mai mirati, din cate se aude nu va exista bretea de legatura nici cu sensul giratoriu de la Vestem unde se intersecteaza DN1 si DN7!!! Deva nu are deasemenea legaturi spre autostrada, ci doar la mai mult de 8km distanta de oras, iar Timisoara are doar o singura bretea de legatura la A1si aceea la distanta apreciabila de oras-cam 10km!!!!
McD
17.03.2019 18:52
Vreo și vreunul se scriu legat domnu' surescitat!
17.03.2019 22:39
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia