Tribuna
Trei blocuri din perioada comunistă, reabilitate cu bani europeni. Anvelopare, balcoane închise și termoizolație pentru 100 de apartamente
Sorana MAIER
2752 vizualizari
Trei blocuri din perioada comunistă, reabilitate cu bani europeni. Anvelopare, balcoane închise și termoizolație pentru 100 de apartamente

Primăria Sibiu a scos la licitație publică proiectul pentru reabilitarea termică a trei blocuri din oraș ce au fost construite în perioada comunistă și care acum vor fi modernizate cu fonduri europene. Administrația locală a alocat 1.537.645 lei pentru realizarea proiectelor tehnice,  obținerea avizelor și pentru execuția lucrărilor.

Lucrările ar trebui să înceapă în noiembrie și să fie finalizate în luna iulie 2020.

Proiectul face referire la 102 apartamente din blocurile de locuinţe din Aleea Biruinţei, nr.5, str. Calea Dumbrăvii, nr.26 şi str. Rusciorului, nr.31, bl. 16 pentru care primăria Sibiu a câștigat un proiect cu finanțare europeană, iar contribuția va fi asigurată de administrația locală și de proprietarii blocurilor.

„Pentru proiectul de faţă a fost realizată Documentaţia de Avizare a Lucărilor de intervenţii în anul 2016. Proiectul a fost depus pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea A - Clădiri Rezidențiale. Proiectul a fost aprobat spre finanțare europeană, fiind în etapa de semnare a contractului de finanțare”, potrivit Caietului de sarcini.

Această investiție în anveloparea blocurilor și în creșterea eficienței energetice va duce la reducerea consumului pentru energie totală cu cel puțin 40% prin anveloparea termică a blocurilor implicate în proiect, reducerea consumului de energie pentru încălzirea spatiilor blocurilor cu cel puțin 50% prin reabilitarea termică a imobilelor, scăderea emisiilor de CO2 generate de cele trei imobile cu cel puţin 40% și ameliorarea aspectului urbanistic, respectiv înfrumusețarea acestor construcții.

Proiectul propune zidirea balcoanelor și închiderea lor cu tâmplărie performantă energetic, fațadele vor fi izolate termic, vor fi înlocuite geamurile care nu corespund.

Planșeul peste ultimul nival la partea superioară va fi izolat cu un sistem termoizolant compozit cu o grosime de 25 cm, iar planșeul de peste subsol va fi și el izolat cu materiale speciale.

Repararea acoperişului tip şarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip şarpant sunt și ele prevăzute în cadrul lucrărilor.

Trotuarele de protecție din jurul clădirii vor fi reparate pentru a elimina infiltraţiile apei de ploaie.

 

 

 

 






comentarii
1 comentarii

Oare ce ati facut voi cu banii dati de locatari --adica cu taxele pe propietate ??-- apoi daca ei locuesc acolo ca propietari e normal ca ei sa suporte cheltuielile pentru inbunatatirea conditiilor lor, nu ale mele -- deci numai banii europeni mai lucreaza in Romania -- precum vad nici munca nu mai facem noi romanasii lasam pe turci sa ne faca centuri ocolitoare --desigur banii merg la ei iar noi zgirmam in fund si incepem sa plingem ca nu avem banuti-- mama voastra de putori -- intelectuale si fizice--
mike--
31.07.2019 20:01
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA