Tribuna
brukenthal museum
Traseu pentru bicicliști de 56,4 milioane lei pe malul Cibinului și 21,4 milioane pentru Calea Dumbrăvii
Sorana MAIER
2211 vizualizari
Traseu pentru bicicliști de 56,4 milioane lei pe malul Cibinului și 21,4 milioane pentru Calea Dumbrăvii

Două proiecte majore ale Sibiului, cel pentru amenajarea de piste pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin și cel pentru modernizarea străzii Calea Dumbrăvii, au ajuns în etapa de precontractare pentru finanțare cu fonduri europene.

Traseul pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin este un proiect în valoare de 56,46 milioane de lei. Are ca scop principal crearea de piste sigure pentru biciclete, într-un cadru natural atractiv, contribuind astfel la promovarea deplasării cu alte mijloace decât cele motorizate. Concret, urmează amenajarea unui traseu pentru biciclete în lungime totală de peste 3,6 km pe malurile Cibinului, de la strada Maramureșului până în cartierul Gușterița, în zona podului autostrăzii.

Pe traseu vor fi amenajate și pasarele pentru traversarea de pe un mal pe celălalt și pentru a face legătura cu pistele existente pe strada Viitorului și strada Mureșului.

„Pe traseu se va amenaja rețeaua de iluminat public eco, o parte din acești stâlpi urmând să fie dotați și cu hotspot-uri pentru Wi-Fi. De asemenea, vor fi realizate și câteva spații de odihnă unde se va amplasa mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi). Malurile Cibinului vor fi amenajate și din punct de vedere peisagistic și se vor planta arbori”, anunță Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.

 

Bandă specială pentru autobuze

Cel de-al doilea proiect, modernizarea străzii Calea Dumbrăvii este în valoare de 21,42 milioane lei. Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți infrastructura pentru transportul public și de a reamenaja infrastructura pentru deplasarea pietonală și pe bicicletă. Pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu și strada Siretului va fi amenajată o bandă dedicată exclusiv transportului public, autobuzele urmând să circule în dublu sens. Pe această porțiune vor fi create și piste pentru biciclete, trotuarele vor fi modernizate, iar  zonele verzi reconfigurate. 

Proiectele au fost depuse în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 4 – Dezvoltare Urbană Durabilă, înscriindu-se în programul amplu al administrației locale menit să crească mobilitatea în Sibiu.

După semnarea contractelor, Primăria Sibiu va organiza procedurile de achiziție pentru execuția lucrărilor propriu-zise.  


comentarii
1 comentarii

chiar trebuie sa credem?
netz
16.07.2019 18:30
Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia