logo
Transfăgărăşanul, închis şi astăzi pentru stabilirea recordului în premieră mondială
Transfăgărăşanul, închis şi astăzi pentru stabilirea recordului în premieră mondială

Transfăgărăşanul (DN 7C) va fi închis circulaţiei şi miercuri, pe sectorul cuprins între km. 67+000 - km. 151+000 (Cârţişoara) în intervalele orare 9.00-12.00 şi 14.00-17.30, anunţă, într-un comunicat transmis marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR.
„Restricţia este instituită pentru a treia zi de desfăşurare a evenimentului organizat de Subaru of America şi Prodrive care intenţionează să stabilească în premieră mondială un record de viteză pe o lungime de 82 de kilometri, pe Transfăgărăşan”, menţionează CNAIR.
În perioada 9-11 iulie, Subaru of America şi Prodrive organizează un eveniment automobilistic pe cel mai spectaculos drum de munte din Europa – Transfăgărăşan.
După stabilirea recordurilor pentru maşini de tip sedan în cele mai dificile circuite din Europa: T.T. Isle of Man în 2016 şi Nurburing în 2017, Subaru of America şi Prodrive au decis să stabilească un record de viteză în premieră mondială pe cel mai spectaculos drum de munte din Europa, dacă nu din lume, adică Transfăgărăşan. Recordul va a fi stabilit pe o lungime de 82 de kilometri, acest lucru fiind o premieră în lumea motorsportului.
Startul a fost dat de la ieşirea din Cârţişoara şi sosirea va a fi pe barajul de la Vidraru.
Evenimentul se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi cu sprijinul CNAIR şi al Ministerului Transporturior din România. (L. B.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia