logo
Transalpina a fost închisă circulației din cauza ninsorii. Urmează Transfăgărășanul?
Transalpina a fost închisă circulației din cauza ninsorii. Urmează Transfăgărășanul?
© Arhiva Tribuna

Stratul de zăpadă pe Transalpina măsura, luni, pe alocuri, şapte centimetri, iar reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Tâgu-Jiu au propus ca traficul rutier, între Rânca, judeţul Gorj, şi Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, să fie închis până la primăvară. Iar CNAIR a decis că după trei nopți de ninsoare poate închide circulația, ca să nu apară probleme.

Și Transfăgărășanul ar putea fi închis. Marți și miercuri, meteorologii anunță ninsori la altitudini mari, iar în zona Bâlea Lac e posibil ca zăpada să se aștearnă și să măsoare 15 – 20 de centimetri. În aceste condiții, nu este exclus ca Transfăgărășanul să se închidă cu o săptămână mai devreme. Dacă va și rămâne închis, e o altă discuție, pentru că de vineri vremea începe să se încălzească și poate topi stratul de omăt.

În mod tradițional, Transfăgărășanul se închide la data de 1 noiembrie, dacă nu sunt situații care să ducă la închiderea mai devreme a circulației în zonă.

 

Decizia CNAIR pentru Transalpina

 

Potrivit comunicatului transmis de CNAIR, luni începând cu ora 18.00, circulaţia rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, se închide pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopţi.

Având în vedere specificul drumului, respective curbe foarte strânse şi pante, există riscul ca utilajele care acţionează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viaţa.

„Atenţionăm participanţii la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală şi se pedepseşte conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicaţiile Poliţiei Rutiere, restricţiile şi semnalizarea rutieră temporară instituită”, arată CNAIR.

 

Prognoza meteo pentru marți, în Sibiu

 

Meteorologii anunță că marți în Sibiu cerul va temporar noros și va ploua slab. Noaptea, pe arii relativ extinse va ploua, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare, care vor depăși 50-60 km/h în zonele joase, iar la munte 80-90 km/h, în special în zona înaltă.

Temperaturile maxime scad față de cele de luni și se vor încadra între 14 și 16 grade, iar cele minime între 5 și 7 grade.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia