logo
Traian Stoiţă, îmbrăcat în costum popular şi la propria nuntă
Andra MARINESCU
25506 vizualizari
Traian Stoiţă,  îmbrăcat  în costum popular şi la propria nuntă
Cunoscutul interpret sibian de muzică populară Traian Stoiţă a renunţat la burlăcie, în preajma Sărbătorilor Pascale. Tânărul s-a căsătorit cu Paula Vonica, din Poiana Sibiului, cu care va face nuntă pe 15 octombrie. Pentru că amândoi iubesc tradiţia, aceştia au îmbrăcat straiele populare, alături de toţi invitaţii la cununia civilă oficiată, tot în port traditional, la Gura Râului, de primarul Gheorghe Călin.

 

Povestea celor doi a început la o nuntă. Traian Stoiţă spune că tocmai în acea perioadă se hotărâse să se concentreze mai mult pe cariera artistică, dar că în momentul în care a cunoscut-o pe Paula şi-a dat seama că viaţa profesională nu poate fi perfectă fără o relaţie de cuplu în care domină dragostea. "Am cunoscut-o în momentul în care mă gândeam că nu are rost să mă grăbesc cu însurătoarea, în dorinţa de a-mi vedea mai amănunţit de cariera artistică. Abia acum, după ceva vreme, când m-am văzut căsătorit, am înţeles că toată cariera mea şi tot ce fac se împlineşte, de fapt, cu dragostea Paulei şi cu familia pe care am format-o alături de ea", spune artistul, fiul Cameliei Cosma Stoiţă.

Nunta la care s-au cunoscut a avut loc în Poiana Sibiului, locul de baştină al Paulei, unde amândoi, fără să se stie pe atunci, au fost invitaţi de mirii Culiţă şi Cristina Maniţiu, cei care le-au devenit şi naşi, alături de artiştii Codruţa Rodean şi Dan Limbăşan.

Cerere în căsătorie neaşteptată

Traian Stoiţă şi-a cerut în căsătorie sortita în iarnă, când au rămas împreună înzăpeziţi. "Am vrut să fim doar noi doi când am cerut-o de soţie şi am ales să merg la crucea de pe dealul Guşteriţei. Numai că am rămas înzăpeziţi cu maşina şi nu am mai ajuns. Am coborât să o împingem amândoi, m-am făcut că alunec şi am căzut în faţa ei. Şi am cerut-o!", mai spune Traian Stoiţă.

Toţi invitaţii, în straie populare

Au ales să facă cununia civilă în a treia zi de Paşti, îmbrăcaţi în costume tradiţionale din Mărginimea Sibiului. Evenimentul a adus mare sărbătoare în Gura Râului, satul natal al lui Traian Stoiţă. "Am decis să îmbrăcăm costumul popular pentru că nu credem că românul poate fi mai frumos într-o altă ţinută. Atât părinții noștri, cât și părinții spirituali, nașii, ne-au susținut, îmbrăcându-se ca noi. Era firesc la Gura Râului ca și fruntașul satului, alături de domnul viceprimar și de soția dânsului, să îmbrace veșmântul liturgic al neamului românesc", a mai spus Traian Stoiţă.

Cununia religioasă va fi oficiată la biserica din Poiana Sibiului, iar nunta va avea loc pe 15 octombrie.

 
comentarii
4 comentarii

Oare mirele este fiul mecanicului Stoita de la fosta Dacia service de la aeroport?Multumesc pentru raspuns.
LAE
21.04.2017 21:37
Dar oare freza, freza de hipster a domnului Stoitza si bratara neagra de piele/cauciuc, cum se potrivestc ele cu restul?... dar oare pantofii stiletto si ciorapii negri 15DEN ai doamnelor mireasa/nasa cum se potrivesc la randul lor cu ansamblul?... ca doar nu era sa-si puna opinci si si nojite, nu? ale-s pentru saracani...
traditia populara
21.04.2017 23:16
ce comentariu pe fb! ce legatura are pnl? las-o in pace de politica ca e mocirla
whow
22.04.2017 00:31
A aparut moda cu nebarbieritul datorita comoditatii (lenei) generale.Poate era de inteles ca oameni (de stiinta,scriitori,izolati pe insule pustii) care de obicei nu transpirau sa-si lase barbi dar sportivi care se vor de performanta, artisti,orice taietor de frunze la caini,numai sa fie trend depasesc nivelul meu de intelegere...
Realist>
22.04.2017 07:56
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia