logo
spartan
TRAGEDIE EVITATĂ. Bucăți mari de tencuială s-au desprins de pe clădirea din Mitropoliei 7. Tunelul amenajat de Primăria Sibiu a oprit căderea ornamentelor în capul trecătorilor
Sorana MAIER
1569 vizualizari
TRAGEDIE EVITATĂ. Bucăți mari de tencuială s-au desprins de pe clădirea din Mitropoliei 7. Tunelul amenajat de Primăria Sibiu a oprit căderea ornamentelor în capul trecătorilor
© Razvan NEGRU

Ornamente mari s-au desprins de pe fațada clădirii din str. Mitropoliei nr. 7, una dintre cele mai degradate și mai periculoase fațade din centrul istoric al Sibiului. După ce anul trecut, o femeie a fost rănită ușor de bucățile de tencuială desprinse de pe clădire, Primăria Sibiu a deviat pentru o perioadă traficul, interzicând accesul pietonilor pe trotuar, după care a amenajat un tunel de lemn, care să împiedice bucățile să cadă în capul trecătorilor.
Din imainile surprinse zilele acestea se pot vedea bucățile de tencuială ce s-au desprins și au rămas pe plafonul tunelului. După fiecare perioadă ploioasă, tencuiala continuă să se desprindă de pe această clădire.
Doar anul trecut, reprezentanţii Poliţiei Locale Sibiu au amendat de patru ori proprietarii clădirii de la numărul 7, de pe strada Mitropoliei  și i-au somat să repare fațada pentru a îndepărta pericolul.
Imobilul de pe strada Mitropoliei nr. 7 se află în întregime în proprietea privată a mai multor persoane. Conform Codului Civil, aceștia au obligația să își îngrijească imobilele, inclusiv părțile comune, cum ar fi fațada și acoperișul.
Acest imobil are însă probleme legate de situația juridică a unor apartamente, iar în ultimii ani au existat și procese legate de acest fapt.
Pentru că nu are baza legală să repare din banii publici fațadele clădirilor proprietate privată, iar amenzile nu îi determină pe proprietari să își repare fațadele, Primăria Sibiu a decis în 2017 să amplaseze câteva tunele de lemn în zonele extrem de periculoase, unde bucățile de tencuială riscau în orice moment să rănească pietonii.

 

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU


comentarii
1 comentarii

Daca s-ar putea da timpul inapoi, am avea meseriasii de secol XIX sau chiar XVII care sa repare cum trebuie fatadele deteriorate de vreme si neintretinute de proprietari. Reparatiile de azi vor uniformiza fatadele, fara a le mai conferi decoratiunea de altadata. Cum ar suna pedeapsa cu privare de libertate pentru vatamare corporala din culpa, in cazul acestor proprietari tembeli?
Afara cu proprietarii fara raspundere!
17.04.2018 13:42
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia