logo
Actualizare FOTO/VIDEO: 200 de participanţi la Marienball!
Actualizare FOTO/VIDEO: 200 de participanţi la Marienball!

    Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGS)  a demonstrat, în decursul anilor, că derulează cu periodicitate multe activităţi culturale, economice, sociale, educaţionale,  multiculturale şi multiconfesionale, de mare impact, chiar dacă obiectivul prioritar vizează cultura minorităţii germane şi promovarea culturii germane în România.

Ca atare putem afirma, fără să greşim, că FDGR prin asemenea activităţi  îmbogăţeşte şi peisajul cultural românesc. Printre manifestările care au menirea de a menţine identitatea germanilor din România am include şi festivităţile tradiţionale acestei minorităţi naţionale. În acest context, am include şi „Societatea balului”, o societate care în cei peste 26 de ani de activitate a promovat valsul, polka şi tangoul. În rândul comunităţii germane de  mare succes se bucură şi „dansul sorţii” („Schicksalswalzer“), un dans care alternează valsul cu polka. La fel de populare sunt şi programele cultural-artistice susţinute de grupurile corale sau de trupa de dans al organizaţiei Forumului German de Tineret. Majoritatea balurilor sunt găzduite de „Sala Oglinzilor”. Tot aici se ţin  carnavalurile, revelionul, balul de Sf. Mărie („Marienball”), balul de Sf. Ecaterina („Katharinenball”) ori balul strugurilor („Traubenball”). Şi exemplele ar putea continua.

Helmut Lerner, referent cultural al FDG Sibiu, a ţinut să ne precizeze că un eveniment cultural similar este organizat azi 17 februarie, începând cu ora 19.00."De această dată  va avea loc în Sala festivă din Turnişor (str. Livezii 55 B). Este vorba despre  balul de Sf. Mărie, pentru care FDGR a pregătit un program variat ce cuprinde cântece, oferite de grupul vocal „Sälwerfäddem“ („Fire argintii“), dansuri de societate şi dansuri populare săseşti, iar Formaţia „Trio Saxones“ va încânta publicul cu şlagăre româneşti şi germane, dar şi cu muzică rock".

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia