Tribuna
Tot Mediaşul, la spital!
Laura BUCIU
2941 vizualizari
Tot Mediaşul, la spital!
* În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au fost internate, în 2014, aproape 37.000 de persoane, cam cât toată populaţia Mediaşului * Dacă am încolona tot municipiul Sibiu, tot nu ne-ar ajunge oamenii pentru a putea număra câţi pacienţi au primit îngrijiri în Policlinică: peste 141.000 de oameni *

În 2014, aproape tot Mediaşul s-a internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu! Din fericire, este doar o comparaţie între numărul de pacienţi externaţi din cea mai mare unitate medicală cu paturi şi populaţia celui de-al doilea municipiu ca mărime din judeţ. Au trecut prin spital, într-un an, aproape 37.000 de pacienţi. Acestora li se adaugă alte 62.685 de persoane care au primit ajutor medical în Unitatea de Primiri Urgenţe. Dacă aruncăm un ochi peste datele de la ultimul recensământ, în UPU au fost consultate tot atâtea persoane câte au două oraşe mari: Mediaş şi Agnita. Şi mai mulţi pacienţi au fost consultaţi în Ambulatoriul de Specialitate: cifrele pe 2014 arată că dacă am pune om lângă om, tot nu ne-ar ajunge populaţia municipiului Sibiu pentru a număra câţi pacienţi s-au tratat în Policlinică: peste 141.000 de persoane.

Cisnădia, operată om cu om

Fie că au suferit un accident, fie că a fost vorba de o boală acută sau cronică, aproape 13.700 de persoane au ajuns pe mâna chirurgilor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Din Chirurgie 1 au fost externate 1.151 de persoane, din Chirurgie 2 – 1.221. Din Ortopedie au fost externate peste 1.700 de persoane, iar din Urologie, alte 1.858.
În ceea ce priveşte externările din secţiile spitalului, cele mai multe au fost de la secţiile Obstetrică – Ginecologie. Din Obstetrică – Ginecologie 1 s-au externat în 2014 un număr de 2.454 de persoane, aceasta fiind pe locul întâi din acest punct de vedere.
Din secţia Obstetrică – Ginecologie 2, peste 2.330 de persoane s-au externat în 2014, clasân-du-se pe locul al treilea. Problemele neurologice le dau mari bătăi de cap sibienilor. Astfel, pe locul al doilea în topul secţiilor cu cei mai mulţi pacienţi se găseşte Neurologia: peste 2.370 de externări într-un an.

Inimă cu probleme: 2.600 de pacienţi

În cele două secţii de Cardiologie ale spitalului s-au făcut peste 2.600 de internări pe parcursul anului trecut. Cei mai mulţi pacienţi au fost internaţi în secţia Cardiologie 1: aproape 2.300 de per­soane. Alte 1.320 au fost internate la Cardiologie 2.
Numărul mare al pacienţilor care se internează la Oncologie face ca şi această secţie să fie în topul celor mai căutate din spital. În 2014, din Clinica Oncologie s-au externat 2.269 de persoane.
Peste 2.000 de persoane au fost tratate şi de medicii de la cele două secţii Medicală. În Medicală 1 au fost 1.475 de persoane internate, iar în
Medicală 2, alte 736.

S-a născut un sat

Cei mai mulţi dintre cei care au fost internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au apelat la medic din cauza suferinţelor. Sunt, însă, şi sibieni care au venit la spital cu bucurie şi speranţă. Vorbim aici despre cei care au devenit părinţi în 2014. La Maternitatea din Sibiu au venit pe lume 2.547 de bebeluşi. Dacă revenim la recensământul din 2011, putem spune că în judeţul Sibiu, s-a născut încă un sat, unul de mărimea Biertanului, de exemplu.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA