Tribuna
Toate şcolile din judeţ au primit undă verde pentru funcţionare
Ana Maria MĂTUŞOIU
1548 vizualizari
Toate şcolile din judeţ au primit undă verde pentru funcţionare
Toate şcolile din judeţul Sibiu au autorizaţie sanitară de funcţionare, anunţă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, astfel că toţi elevii din judeţ vor merge la şcoală din 14 septembrie. La începutul anului, chiar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dădea judeţul Sibiu drept exemplu "de bună tactică" în acest sens, precizând că, la nivel naţional, peste 2.500 de şcoli nu deţin autorizaţie naţională de funcţionare.

Puţin peste o săptămână mai lipseşte până la înce­perea anului şcolar 2015 - 2016. Dacă unele şcoli din ţară nu îşi pot deschide uşile pentru a-şi primi elevii la cursuri, la jumătatea lunii septembrie, în judeţul Sibiu avem asigurări că nu există probleme în acest sens. "Anul acesta au autorizaţie de funcţionare toate şcolile, atât din judeţ, cât şi din Sibiu, şi vor începe în condiţii foarte bune noul an şcolar", a de­cla­rat, pentru Tribuna, Livia Creţulescu, purtătorul de cu­vânt al IŞJ. Potrivit acesteia, la nivelul inspectoratului se va constitui o comisie care va avea rolul de a monitoriza pregătirea începerii noului an şcolar. "Precizăm că cele care se ocupă de clădiri sunt Consiliile Locale, iar Inspec­to­ratul Şcolar Judeţean este cel care le monitorizează", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ.

Cîmpeanu despre judeţul Sibiu: "Un exemplu de bună tactică"

La nivel judeţean, însă, aproximativ 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ sunt, încă, în curs de renovare, po­trivit ministrului Cîmpeanu. "Este vorba despre aproape 800 de clădiri, nu de şcoli, în curs de renovare, încă, la acest moment, pentru că avem 19.000 de şcoli în total, 7.000 cu personalitate juri­dică, restul fără persona­litate juridică, care au în patrimo­niu un număr mai mare de clădiri", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de Me­diafax. La începutul acestui an, într-o vizită la Sibiu, mi­nistrul Educaţiei transmitea felicitări inspectorului şcolar general al IŞJ, Ştefan Firu, dar şi autorităţilor locale, pentru modul în care au ges­tionat problema şcolilor, men­ţionând că, la nivel naţio­nal, ne confruntăm cu o situa­ţie dificilă, peste 2.500 de şcoli neavând autorizaţie sanitară de funcţionare. "La nivel naţional, există un nu­măr de peste 2.500 de şcoli cu şi fără personalitate juri­dică, şcoli care nu deţin auto­ritate sanitară de funcţionare. Obiectivul este al identificării şi inventarierii acestor şcoli, al estimării nevoilor de finan­ţare, iar prin intermediul Mi­nis­terului Dezvoltării Regio­nale şi Administraţiei să poa­tă fi finanţată reabilitarea a­cestor şcoli, astfel încât pe par­cursul anului şcolar ur­mă­tor un număr cât mai ma­re din aceste şcoli să deţină autorizaţie sanitară de func­ţionare", a explicat, în ianua­rie, Sorin Cîmpeanu. Tot atunci a spus că judeţul Sibiu nu trebuie să îşi facă griji din acest punct de vedere, fiind un "exemplu de bună tactică".






comentarii
1 comentarii

Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si...cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul este foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe detalii trimiteti mail cu textul INFO la adresa cristinab1972@yahoo.com
Cristina
02.09.2015 23:33
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA