Tribuna
Toate pensiile vin până în 15 aprilie! Ministrul Muncii: "Creşteri spectaculoase" pentru unele categorii de pensionari. "Diferenţele pentru pensii, de Paşti"
Toate pensiile vin până în 15 aprilie! Ministrul Muncii:

Toate pensiile aferente lunii aprilie vor fi plătite până în data de 15 aprilie 2019, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi. Indiferent de forma de plată, fiecare pensionar din România va avea banii acasă până la mjlocul acestei luni. Pentru unele categorii de pensionari, creşterile de pensii sunt "spectaculoase", spune Budăi.
Dacă ce a declarat ministrul Muncii ieri s-a şi întâmplat astăzi, înseamnă că pensiile aferente lunii aprilie au început să fie plătite încă din prima zi a lunii, cu toate că 1 aprilie rămâne o zi destul de alunecoasă.  

  • "Noi, începând de luni, facem plata aferentă lunii aprilie pentru tot ce înseamnă pensii şi, datorită şi Sărbătorilor de Paşte, dar şi a noului calendar de plată a pensiilor, până în data de 15 aprilie orice pensionar din România va avea banii acasă, indiferent de forma de plată. Într-adevăr, sunt creşteri spectaculoase pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă şi nu li s-a acordat punctaj. Eu tot timpul am vrut să fiu un om exact şi mă refer la faptul că într-adevăr sunt diferenţe mari de bani, dar diferenţe de care să vorbesc sunt şi cele care sunt incluse de la 1 octombrie până în prezent", a declarat Marius Budăi, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii spune că veştile pentru pensionari sunt foarte bune.

  • "Într-adevăr, peste 33.000 de decizii din cele 42.000 pe care le-am promis până în Sărbătorile de Paşte deja sunt expediate către pensionari, majoritatea dintre ele sunt deja puse în plată, iar în jurul Sărbătorilor de Paşte, când se plătesc diferenţele pentru pensii, aceşti români ai noştri vor primi acasă diferenţele de bani. Suntem în dinamica exactă pe care eu mi-am dorit-o (...) Acum suntem în postura să dăm veşti foarte bune acestei categorii de pensionari”, a afirmat Marius Budăi. 

Ministrul Muncii a explicat că unii pensionari au ieşit la pensie în baza unor legi speciale, însă nu au încasat sumele aferente grupelor de muncă.  

  • "A fost o categorie de pensionari care au ieşit la pensie pe anumite legi speciale şi, în momentul ieşirii la pensie, nu li s-au acordat grupe de muncă conform perioadei lucrate în grupe de muncă - fie în grupa I, fie grupa a II-a, fie în condiţii deosebite sau speciale cum se numesc acum. Au asumat când nu era o lege prevăzută în programul de guvernare, dar majoritatea parlamentară şi-a asumat această lege în Parlament. A fost votată, a fost promulgată, iar noi, Guvernul, Ministerul Muncii, prin Casa Naţională de Pensii Publice, nu facem nimic altceva decât să punem în practică această lege”, a precizat Budăi. 

Ministrul Muncii nu a uitat să vorbească de majorarea de pensii de la 1 septembrie, precizând că sunt bani suficienţi, aşa încât pensiile vor creşte de la 1.100 la 1.265 de lei. 

  • "Bineînţeles, încă o dată, vreau să menţionez că acea majorare de la 1 septembrie, de la 1.100 la 1.265 de lei, în ciuda tuturor declaraţiilor panicoase ale colegilor din Opoziţie, dacă ne uităm în buget, banii sunt prinşi acolo şi nici acele majorări nu sunt în pericol, cum nu sunt nici aceste majorări conform recalculării, pentru că au fost foarte multe declaraţii şi eu înaintea Sărbătorilor de Paşte vreau să aduc împreună cu colegii mei din Ministerul Muncii şi cu tot Guvernul un zâmbet pe buzele pensionarilor. Au fost tot timpul întrebări că durează, că nu durează, de când începem recalculările. Vreau să fac încă o dată precizarea că avem nevoie de soft, avem nevoie de o perioadă de probe, de o perioadă de calcule în paralel, algoritmi matematici, dar acum suntem în postura în care cu bucurie anunţ că peste 33.000 din deciziile promise pe care le voi recalcula împreună cu colegii mei din casele teritoriale de pensii sunt deja trimise prin factorii poştali către pensionari”, a explicat ministrul.

... Poftim? Ce tot zici acolo? Dacă e normal ca după o viaţă de muncă, pensionarilor să le desene cineva zâmbete pe buze doar fiindcă pensiile ....vin? Păi, nu pentru asta au cotizat o viaţă? Uite, asta ai putea să-ntrebi la dom ministru.... 

Budăi: "Cine vrea pensie mare, să-şi mai ia un job"

Actualul şef de la Muncă şi-a câştigat notorietatea, în prima lună din 2019, când a explicat public ce au de făcut cei care vor pensii mari. Ieşirea din chingile anonimatului a fost una bruscă, produsă cu scârţâit de roţi. 

  • "Vreau să am o pensie mai mare, mai îmi iau un job. De altfel, dacă vreau să am şi un venit mai mare mai îmi iau un job. Dacă vreau şi mai mult încerc să fac şi mai mult, cât pot, cât îmi permite. Eu sunt un om care am avut la un moment dat mai multe job-uri. Nu am stat numai în job-ul de la stat, din sistemul de asistenţă socială, am lucrat şi după program, deci nu e o problemă", a spus Marius Budăi, la Digi 24, după ce a fost întrebat dacă este "fericit că există pensii speciale". 

 





comentarii
1 comentarii

Un mincinos,n-a intrat nici-o pensie.
gogu din rampa
04.04.2019 21:30
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia