Tribuna
Toaletele de 50.000 euro din Sub Arini, vandalizate la două zile de la deschidere
Sorana MAIER
9060 vizualizari
Toaletele de 50.000 euro din Sub Arini, vandalizate la două zile de la deschidere
© Răzvan Negru

Toaletele noi amenajate de Primăria Sibiu în Parcul Sub Arini au fost vandalizate la doar două zile de la inaugurare. Ușile noii construcții au fost sparte în mai multe locuri.

Primăria Sibiu a finalizat zilele trecute construcția unei toalete publice, valoarea investiției fiind de 230.000 de lei, incluzând construcția clădirii, amenajarea spațiilor interioare prin placarea cu gresie și faianță, dotarea spațiilor cu obiecte sanitare și conectarea la apă, canalizare și curent electric.

Camerele de supraveghere din zonă au surpins momentul vandalizării, iar Primăria Sibiu a sesizat Poliția Municipiului pentru a începe o anchetă, fiind vorba despre o infracțiune. Două uși de sticlă au fost sparte la distanță de câteva ore între ele. Reprezentanții Primăriei Sibiu ne-au declarat că au analizat imaginile video și au transmis Poliției cazul. Sticla din care erau confecționate ușile este foarte scumpă, fiind un produs special, cu o parte clară și una opacă, permițând pătrunderea luminii în interior, dar asigurând în același timp intimitatea.

Toaleta publică are o suprafață de 51 mp și a fost amenajată lângă zona de fitness din vecinătatea Stadionului, și include grupuri sanitare separate pentru femei și bărbați, dar și pentru persoane cu dizabilități, dotate conform standardelor în domeniu.

Căsuța bebelușului, prima amenajare de acest fel din Sibiu, este amplasată tot aici și este dotată cu toaletă, chiuvete și masă pentru schimbarea bebelușilor; este placată cu faianță și decorată cu imagini ale personajelor din desene animate.   

Toaleta și căsuța bebelușului au fost deschise publicului începând de miercuri, 6 februarie. Programul de funcționare este între orele 8 și 20 până în luna aprilie, iar în perioada caldă acesta va fi prelungit, de la ora 7 la ora 23.

Primăria Sibiu a amendat în ultima perioadă 15 persoane care au deteriorat bunurile publice, scriind pe pereți sau stricând mobilierul stradal. Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice specifică faptul că ”scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora” reprezintă o contravenție. Legislația locală a preluat aceste prevederi, amenda pentru astfel de fapte având o valoare între 1.000 și 2.000 de lei.

 

© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru


comentarii
14 comentarii

la asa oameni nu trebuie sa se faca asa lucruri ca asa nu stie sa le foloseasca mai bine undeva la colti in aier liber acolo se simt mai bine.
xxx
08.02.2019 16:06
Daca aveti pe imagini rau facatorii de ce va mai plingeti -- Luati exemplul din secolele trecute -- rau facatorii -- spinzurati in piata mare ca sa fie exemple pentru cei ce vor sa faca la fel -- Altfel cit de mult se incearca civilizatie -comfort -- nu se va reusii din cauza unora care i-si bat joc de munca societatii-- eradicare totala de tip DRACULA credeti-ma face curat si bine pentru oamenii cinstiti
mike
08.02.2019 20:51
Ce sa faci.., oamenii sunt obijnuiti cu "casuta dupa shura". Daca faceau o shura si in dos o casuta pe groapa , lumea stia ce este aia ..., dar asa....
Goguta
08.02.2019 22:55
Asta e nivelul de civilizatie. Degeaba are toata lumea asteptari de la clasa politica...pe ei nu se vad... Asta-i Romania.
123
09.02.2019 01:50
...sunt pe punctul de a subscrie la "mike"
ger
09.02.2019 09:28
urmeaza mizgalitul peretilor urmatoarea faza.Mai mult ca sigur ca niste putoi teribilisti de 6 luni cu par la puta se cvred zmei .Cam asta e modelul generatiilor viitoare ale romaniei.
09.02.2019 10:16
Mai vorbim despre civilizatie, bun simt, comportament matur, etc? La noi in tara? Niste termeni SF pentru marea majoritate a romanilor. Si nu exagerez. Mergeti zilnic pe strazi, prin parcuri, cu autobuzul, cu trenul, oriunde intalniti concetateni de-ai nostri, si o sa vedeti ca nu exagerez deloc.
Inainte vreme, fenomenele astea erau MULT mai rare. Era oare frica de Militie? Sau mai exista buna crestere din familie. Faptul ca s-a intamplat ceea ce s-a intamplat la o aruncatura de bat de sediul unei Politii este si mai grav. Vreti ceva si mai grav decat asta? Faptul de a nu fi prinsi faptasii, cu toate inregistrarile video. Asteptam sa vedem.
Si dupa cum zicea cineva mai inainte, nu amendati cu bani, atarnati in Piata Mare, sau la locul faptei, ca sa fie de luare aminte potentialilor candidati. Este o jignire adusa bunului simt, o bataie de joc fata de cei care fac cate ceva pentru comunitate. Din care comunitate fac parte si idiotii care au facut cele descrise in articol.
BENE
09.02.2019 10:22
felicitari politie locala
felicitari primarie condusa de fodor si pop
alea nu erau monumentistoric ,nu-i asa fuego?
ardeo
09.02.2019 11:14
Politia Locală este Puliția Locala. Totul e vraiște in Sibiu decand avem primar pe duamna asta depașită de situație . O pot compara cu Danțuilă, premiera sculii. Doua panarame. Fotlor, ca cel de la vasul de toaleta este o bunicuța care mai bine ar face cozonaci și fursecuri la nepoței .
Civitas civitum
09.02.2019 21:55
La o asemenea investitie, nu exista paznic sau/ si cineva care sa intretina in permanenta spatiul?
Georgiana
09.02.2019 23:36
Georgiana aici vorbim de -CIVILIZATIE- care ar trebuii sa lucreze la fiecare cerebel din popor -- Asa a fost in principate -- se fura la engro , dar a venit un --LIMPEDE LA CREIER- care dupa spusele lui Eminescu -- a dat foc la puscarie si la casa de nebuni ( a eradicat hotia si nebuniile lumii de atunci) Apoi paharul de aur pus la fintina nu a mai disparut -- -- frica pazeste via -- frica poate pazii si veceul ala modern pentru care ai transpirat si tu -- si nu mai trebuie un om platit tot din transpiratia celor onesti-- adica inca o greutate pe spatele magarusului docil si cuminte -- God bless you !
mike
10.02.2019 20:22
Pe langa faptul ca ar trebuie amendati si facuti de rusine in fata orasului, ar mai trebui sa fie pusi si la munca in folosul comunitatii... Sa fie pusi sa munceasca cel putin o luna de zile, ca sa inteleaga ce inseamna munca... Asa, scapa cu o amenda si peste jumatate de an strica altceva. Ca de..... "suntem cool"...., "parem interesanti"... La munca cu ei.....!!!!! Si din banii lor sa se repare ceea ce au stricat!!!!!!
Nesimtirea din pacate primeaza. Ce sa mai vorbim despre educatie, buna crestere si altele de genul acesta....
Stim sa stricam, sa criticam, sa barfim , sa fim invidiosi si lista poate continua. De ce nu putem sa fim constructivi, creativi, sa fim buni unii cu ceilalti, sa nu mai privim pe cel de langa noi cu invidie, cu ura....? De ce...? De ce nu putem sa ne uitam in gradina noastra si nu a vecinului?
Mymy
11.02.2019 11:10
Câtă nesimțire există în țara noastră??
Câți oameni fără bun simț??
Cât mai vreți să distrugeti??
Ce-i aici ? Legea junglei?
Claudiu
11.02.2019 23:26
Eu propun înăsprirea Codului Penal cu pedepse mult mai aspre cu amenzi începând de la 125000 de lei in sus nu 1000-2000 (asta e o gluma?) și dacă nu are bani de platit amenda munca in folosul comunității până la plata integrala a amenzii (adică câțiva ani).
Apollo
12.02.2019 21:17
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia