Tribuna
Tinerii pasionaţi de tehnologie, provocaţi să îşi transforme ideile în realitate, la Hackathon Sibiu
Andra MARINESCU
784 vizualizari
Tinerii pasionaţi de tehnologie, provocaţi să îşi transforme ideile în realitate, la Hackathon Sibiu
"Innovation Labs 2019”, programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice, invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își transforme ideile în realitate la Hackathoanele și programele de mentorat organizate în București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT şi business.


Programul din Sibiu, care se va desfășura între 9 martie și 20 mai, este organizat de către EduHub, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația “Tech Lounge”.
Înscrierea la Hackathon se poate face până pe 7 martie accesând www.innovationlabs.ro/register. Participații la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii cutting–edge oferite de către partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech.
“Innovation Labs 2019 urmărește șapte direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într–un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață”, spun organizatorii/
Acceleratorul “Innovation Labs” se află anul acesta la a şaptea ediție. În cei şase ani de activitate, 240 de echipe și peste 1500 de participanți au trăit experiența de dezvoltare a propriului produs și de mentorat în ecosistemul de startup–uri tech, în cinci orașe din România.
Printre echipele de succes ale “Innovation Labs se numără: “Wyliodrin (2013, www.wyliodrin.com)” – o soluție care eficientizează sistemele industriale prin intermediul tehnologiilor inteligente, conectând un sistem de senzori cu platforme industriale și date analitice; “Fullscreen Digital” (2014, www.footprintsforretail.com) – start–up specializat pe marketing digital, actualmente una din companiile lider de piață din România; “Avocatoo” (2016, www.blog.avocatoo.ro) – blog juridic în care juriști, studenți, avocați, consilieri juridici și profesioniști ai dreptului creează și distribuie conținut interactiv; “ENTy” (2016, www.entymed.com) – senzor medical pentru specialiștii din ORL & neurologie, echipă câștigătoare a concursului internațional Microsoft Imagine Cup, Seattle 2016; “RiSE” (2016, www.ridesafe.eu) – dispozitiv IOT pentru protejarea motocicletei și a motociclistului, cu trei funcționalități: e–call în timp real în cazul unui accident, alarmă pentru a preveni furtul motocicletei și tracking de date pentru a înregistra performanțele motociclistului; “Taraba Virtuală” (2017, www.tarabavirtuala.ro) – o aplicație ce conectează micii fermieri cu persoanele interesate de cumpărarea produselor agricole direct de la producător.

Trei etape


Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.
Hackathon–ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment incitant ce oferă tinerelor echipe șansa de a–și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a–și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și validat cu clienți reali. Echipele își prezintă prototipurile finale pe 20 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Demo Day aduce împreună oamenii ce creează, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivante, deschizând conversații și oportunități. Evenimentul final al “Innovation Labs” deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.
„Innovation Labs a ajuns la a patra ediție în Sibiu și acest lucru ne onorează. În toți acești ani s-a creat, formal sau informal, o comunitate activă în jurul programului, care atrage de la o ediție la alta tineri dornici să răspundă unei cereri tot mai mari pentru soluții la probleme locale și globale. Sunt participanți care revin pentru a treia oară în program, cu idei noi și cu provocarea de a învăța mai mult și de a ajunge mai departe. Un efect imediat dat de acest aspect se referă la formarea unei dinamici progresive care face din comunitatea InnovationLabs un epicentru al creativității pentru ecosistemul antreprenorial. Innovation Labs este o oportunitate imensă pentru cei pasionați de tehnologie și antreprenoriat, fie ei studenți sau nu, de a trece printr-o experiență complexă de învățare: identificarea unei idei inovatoare de start-up, formarea unei echipe, dezvoltarea de software și hardware, crearea unei strategii de afaceri și promovarea produsului. Pe tot parcursul programului, participanții au parte de sprijinul unor antreprenori consacrați cu ajutorul cărora, prin sesiuni de mentorat bine structurate, își vor schimba optica și vor face primii pași reali în lumea antreprenoriatului. Innovation Labs le oferă oportunitatea să cunoască viitori parteneri, finanțatori și alți antreprenori tech”, a declarat Ioana Pasc, din partea “Innovation Labs Sibiu”.
Între 9– 10 martie vor avea loc Hackathoanele din Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia