Tribuna
Thellmann şi PD–L au luat tot la Mediaş
Vasile ANTIPA
2987 vizualizari
Thellmann şi PD–L au luat tot la Mediaş
Potrivit rezultatelor Biroului Electoral al Circumscripţiei Mediaş, actualul edil Daniel Thellmann şi–a păstrat fotoliul de primar pentru încă 4 ani. La Consiliul Local, Partidul Democrat–Liberal a obţinut peste jumătate din mandatele de consilieri locali. Absenteismul masiv a caracterizat alegerile locale din acest an şi la Mediaş.

Medieşenii au decis duminică: l-au ales pe Daniel Thellmann pentru încă un mandat cu 58,66% şi au votat masiv pentru consilierii propuşi de Partidul Democrat-Liberal, aceştia adjudecându-şi nu mai puţin de 12 mandate. În ceea ce priveşte lupta pentru fotoliul de primar, Thellmann a fost urmat la mare distanţă de candidatul PSD, Partenie Lupşan cu 20,74%, George Petrescu - PNL cu 9,16% şi de candidatul independent Octavian Isailă cu 3,83%. În coada clasamentului se situează candidatul PNŢCD, Ioan Ivan cu 2,81%, Florin Olar-PNG-CD-1,79%, Ioan Voina-PRM-1,72% şi în sfârşit, Paul Bahrim, candidatul Partidului Conservator cu 1,25%.
Consiliul Local
În ceea ce priveşte configuraţia Consiliului Local Mediaş, trebuie menţionat în primul rând că Partidul Democrat-Liberal are majoritate în legislativul medieşean, obţinând cele mai multe mandate. Pe lângă cele 12 posturi de aleşi locali ai PD-L, Partidul Social Democrat şi-a păstrat numărul de consilieri locali din precedentul mandat, 5, la fel ca şi Partidul Naţional Liberal, care are 2 consilieri locali. De asemenea, UDMR şi-a păstrat cei doi aleşi. Este de presupus că Partidul Democrat Liberal va încerca crearea unei alianţe cu o formaţiune politică, pentru a deţine 2/3 din Consiliul Local şi a putea trece în acest fel orice proiect de hotărâre. În acest caz, o alianţă PD-L-UDMR este cea mai plauzibilă variantă.
Neinteresaţi de alegeri
Ceea ce a şocat în cazul alegerilor locale de la Mediaş a fost numărul extrem de redus al medieşenilor prezenţi la urne. Potrivit Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale numărul 2 Mediaş, puţin peste 33% dintre medieşenii cu drept de vot s-au prezentat duminică la urne. Spre comparaţie, în primul tur al alegerilor locale din 2004, peste jumătate din medieşenii cu drept de vot s-au prezentat la secţiile de votare pentru a-şi exercita acest drept.
 






comentarii
2 comentarii

sunt dezamagit de rezultatul alegerilor la Medias. inca 4 ani cu primarul asta si Mediasul decade cu totul. da, la mare distanta se afla candidatul PSD, asta se datoreaza in primul rand partidului. rusine PSD!!!!
anghel
03.06.2008 08:38
are mare dreptate anghel. lupsan a pierdut mult datorata psd-ului. omul asta e mult prea simtit pt partidul asta condus de mitocani(e). tarnita, da-ti "draga" demisia. ai adus multa aversiune din partea oamenilor pt psd. numai lucruri urate aud despre tine. nu te cunosc si nici nu mi-as dori. pleacaaaaaaaaa, ascunde-te in tibet, 7 ani daca se poate, sa nu mai auzim de tine.
petrescu mihaela
03.06.2008 09:17
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA