logo
Termen amânat. Declaraţia 600 poate fi depusă până în 31 martie. Plafonul de 1.900 lei poate fi modificat!
Rareș BIŢU
1377 vizualizari
Termen amânat. Declaraţia 600 poate fi depusă până în 31 martie. Plafonul de 1.900 lei poate fi modificat!

Termenul de depunere a declaraţiei 600 a fost amânat pentru 31 martie, iar plafonul va fi modificat, anunţă economica.net.

Iniţial, Declarația 600 trebuia depusă la Fisc până la finele lunii ianuarie 2018 de către persoanele care obțin, în principal, venituri independente. 
Noul termen de depunere a declaraţiei 600, referitoare la veniturile asupra cărora se vor declara şi plăti contribuţiile sociale şi de sănătate pentru veniturile extrasalariale mai mari de 1.900 de lei pe lună, este 31 martie 2018.
Declaraţia ar putea fi modificată, iar plafonul de 1.900 de lei lună (22.800 de lei pe an) ar putea fi ridicat, astfel că mai puţine persoane ar putea fi obligate să depună fomularul 600 la ANAF.
Pentru depunerea Declaraţiei 600 sunt treimodalităţi prin care poate fi transmisă.  Pe lângă depunerea la registratura unităților Fiscului, mai există varianta transmiterii prin poștă și cea a depunerii online. Formularul 600 este folosit pentru stabilirea contribuțiilor de achitat pentru pensii (CAS) și sănătate (CASS).
Declarația 600 vizează persoanele care, în 2017, au obținut venituri din activități independente, chirii, drepturi de autor, din agricultură, echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an, indiferent dacă au obţinut şi venituri de natură salarială. 

  • "Acestea vor plăti CAS de 25% şi CASS de 10%, dar baza de calcul aleasă poate fi salariul minim brut pe economie, nu tot venitul realizat. Contribuţiile totale ar fi urmat să fie astfel de circa 8.000 de lei pe an, plătibile în patru tranşe trimestriale, la finalul ultimei luni a fiecărui trimestru", scrie economica.net.

Cei care obţin venituri mai mici nu sunt obligaţi să depună declaraţia şi nu trebuie să achite aceste contribuţii.
Luni dimineaţa, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pe tema declaraţiei 600.
Declaraţia 600 referitoare la veniturile din activităţi independente, pentru determinarea contribuţiilor sociale trebuie completată de aproximativ 210.000 de contribuabili. 
Site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - www.anaf.ro - a fost blocat câteva ore, din cauza numărului mare de solicitanţi. " "O eroare internă sau o configurare greşită" a fost mesajul care a apărut pe site-ul ANAF. 
Reprezentanţii ANAF au explicat că disfuncţionalitatea a intervenit pe fondul aglomeraţiei create de depunerea Formularului 600. 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia